Dure nederlaag De Peelkorf

De Peelkorf-Melderslo 9-10. Doelpunten De Peelkorf: Pia Bartray (4x), Linda Verlijsdonk (2x), Tina Janssen, Janneke Jenneskens en Rian Litjens.

Venray | De Peelkorf verloor in de strijd om de titel in de hoofdklasse D belangrijke punten tegen Melderslo. De thuiswedstrijd eindigde in een nipte 9-10 nederlaag voor de korfbalploeg uit Ysselsteyn, die moeite had met het fysieke spel van de gasten. Halverwege de wedstrijd was de stand nog in evenwicht: 6-6. Ondanks de nederlaag is het kampioenschap nog niet verloren, weet trainer-coach Joop Ouderland van De Peelkorf: "Alles is nog mogelijk." De doelpunten van De Peelkorf kwamen afgelopen zondag op naam van Pia Bartray (4x), Linda Verlijsdonk (2x), Tina Janssen, Janneke Jenneskens en Rian Litjens. Door de zege van naaste concurrent Prinses Irene (15-20 tegen Oranje Wit, red.) delen beide ploegen nu de koppositie met twaalf punten. Prinses Irene heeft nog wel een inhaalduel tegen het laaggeklasseerde Rooi tegoed. Op zondag 22 januari gaat De Peelkorf op bezoek bij nummer laatst Avanti. Dit duel begint om 16.20 uur.


Joop Ouderland blijft

Ysselsteyn | Joop Ouderland blijft als hoofdtrainer verbonden aan korfbalvereniging De Peelkorf in Ysselsteyn. Hij is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen bij De Peelkorf. In het verleden stond de 61-jarige coach al twee perioden (begin jaren 90 en rond de eeuwwisseling) aan het roer bij de hoofdklasser. Bestuur en trainer-coach ervaren de samenwerking als zeer positief en hebben besloten om na dit huidige seizoen nog een jaar met elkaar door te gaan.


Handbalsters Manual verslaan Blerick: 22-18

Manual-Blerick 22-18 (10-10). Doelpunten Manual: Maaike Lipman (6x), Ankie Billekens en Jantine Rongen (beiden 4x), Joy Jacobs (3x), Loes van Dijk en Nicole Bouten (beiden 2x) en Lisa de Vries.

Venray | De handbalsters van Manual wonnen in de tweede klasse van Blerick 2: 22-18. In de eerste helft ging het duel gelijk op. Manual had in die periode moeite met het sterke keeperswerk van de Blerickse goalie en de harde afstandsschoten, maar slaagde er in de tweede helft, na een 10-10 gelijke stand halverwege, toch in om afstand te nemen van de gasten. Met snel aanvalsspel en door sterk te verdedigen, waardoor Blerick meer fouten maakte, pakte Manual een verdiende zege. Op zondag 22 januari gaat Manual, nummer twee op de ranglijst, op bezoek bij de ongenaakbare koploper Bevo 4. Het duel in sporthal de Heuf in Panningen begint om 16.15 uur.