Het nieuwe lesboekje werd woensdagmorgen in Ysselsteyn overhandigd.
Het nieuwe lesboekje werd woensdagmorgen in Ysselsteyn overhandigd. Foto: Henk Lammen

Lesboekje carnaval

Ysselsteyn | Jeugdvasteloavesraod Rooj heeft een lesboekje uitgegeven waarin alle informatie staat met betrekking tot carnaval.

Dit boekje werd woensdagmorgen officieel uitgereikt aan de leerkrachten en ouderraad van basisschool St. Oda in Ysselsteyn. Dit in aanwezigheid van onder meer carnavalsvereniging De Piëlreus met haar prinsen, afgevaardigden van de vorstenraad, de pers en Jeugdvastelaovendraod Rooj.

De informatie in het boekjes kan door de leerkracht of ouderraad gebruikt worden. Verder krijgen de scholen de gelegenheid om een bolderkar te lenen.

De kinderen kunnen deze dan naar eigen inzicht versieren en zo meedoen aan de optocht.

Ook een rondleiding in de carnavalshal waar prinsenwagens gebouwd worden is mogelijk. De komende tijd gaat de Jeugvastelaovesraod samen met afgevaardigden van de plaatselijke jeugdcarnavalsverenigingen alle lagere scholen in de gemeente Venray bezoeken en tekst en uitleg geven over het nieuwe carnavalsboekje.

Verder wordt het digitaal verstrekt aan de scholen in de gemeente. Op deze wijze proberen de Venrayse jeugdcarnavalsverenigingen bij te dragen aan het vieren van carnaval voor de Venrayse jeugd.

Op de foto de officiële overhandiging van het nieuwe carnavalsboekje voor de jeugd.