Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Scholierentraining Vlakwatercross

Venray | Zaterdagochtend hebben zo'n veertig scholieren van groep een tot en met groep acht van de basisscholen uit Venray geoefend voor de Peel en Maas TV scholierenloop, onderdeel van de Vlakwatercross, van zaterdag 28 januari.

Eerst werd het parcours verkend, daarna werden op speelse wijze oefeningen gedaan om het lopen te verbeteren. Ten slotte werd het geleerde in de praktijk gebracht en liepen de kinderen de afstand die ze ook bij de wedstrijd moeten lopen. Kinderen van basisscholen die ook willen oefenen zijn zaterdag 21 januari welkom bij de Perdstal aan de Kempweg in Venray, vanaf 10.00 uur. De deelname is gratis.


Rundje um Hundje

Horst | De inschrijvingen voor de derde editie van het Rundje um ut Hundje zijn inmiddels geopend.

Na het succes van de eerdere edities wordt hét hardloopevenement van de gemeente Horst aan de Maas op zaterdag 29 april weer gehouden. Voor de eerste 500 inschrijvers ligt het RuuH lopersshirt klaar. Net als voorgaande jaren staan de afstanden van 500 meter, 1 en 2,5 kilometer voor de jeugd en 5 en 10 kilometer voor de volwassenen op het programma van het rundje. De wedstrijden maken deel uit van het Middenlimburgs Avondloopcriterium. Zie ook www.rundjeumuthundje.nl.