Golden Earring
in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | Vierlingsbeek Open Air vindt plaats op zaterdag 9 september.

Na de eerdere edities met Rowwen Hèze (2015) en Guus Meeuwis (2016), is de organisatie erin geslaagd een waardige opvolger te contracteren voor het evenement. Golden Earring, Nederlands oudste nog bestaande rockband en een van de langst bestaande bands ter wereld, is internationaal bekend met hits als Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles, en zijn albums Moontan en Cut.

Vierlingsbeek Open Air keert niet alleen terug met een grote hoofdact, maar gaat ook terug naar het plein in het dorp. Voor de vorige editie werd, vanwege de datum later in het jaar, gekozen voor een grote feesttent en daardoor moest er uitgeweken worden naar sportpark Soetendaal. De 2017 editie keert terug naar het Vrijthofplein. Voor deze derde editie is de organisatie nog bezig met het strikken van De Schintaler. Zeker voor nu is dat de lokale formatie Jackson's Cage en slagwerkgroep Vortum-Mullem een optreden verzorgen. De kaartverkoop gaat op woensdag 1 februari van start. Naast de reguliere verkoop zijn er ook Young & Happy-tickets te koop. Deze tickets zijn speciaal voor iedereen die op 9 september 2017 jonger is dan 18 jaar. Met het tonen van het toegangsbewijs en identiteitskaart krijgen zij korting op de reguliere entreeprijs en er komt voor hen een speciale ingang. De allerlaatste informatie met betrekking tot tickets, line-up en overige festivalinformatie staat op www.vierlingsbeekopenair.nl.


Politie zoekt getuigen woningbrand

Smakt | De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over een woningbrand aan de Pelgrimslaan in Smakt vorige week zondagavond. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat er mogelijk sprake is van brandstichting.

Zondagavond 8 januari rond 18.15 uur kregen de hulpdiensten melding van een woningbrand. De brandweer heeft het vuur geblust. De bewoners waren op dat moment niet aanwezig en er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Onderzoek van het Team Brand Onderzoek (TBO) van de brandweer samen met de politie bracht aan het licht dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Daarnaast heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld. Via deze weg wil de politie graag een oproep doen richting getuigen die informatie hebben die relevant kan zijn voor het onderzoek. Wellicht dat mensen deze middag voorafgaand aan de brand zaken zijn opgevallen, die belangrijk zijn om te melden.

De politie vraagt daarbij in het bijzonder naar burgers die die bewuste zondagmiddag in de directe omgeving bij het lokale restaurant of zorgcomplex zijn geweest. Informatie? Deel die dan met de politie via telefoon 0900 – 88 44 of indien gewenst anoniem via telefoon 0800 – 7000.


Ingezonden

BurgerTop

En nu? Over en weer zijn meningen, stellingen, en insinuaties gedeponeerd. Wat heeft deze informatie uitwisseling werkelijk gebracht? Persoonlijk denk ik dat het schade heeft aangericht aan dit mooie initiatief dat ieders steun verdient en volgens mij ook krijgt. Maar het lijkt alsof er een verschil van inzicht bestaat over de definitie 'Burgertop'. Dit kan niets anders tot gevolg hebben dan dat hetgeen door de één uitgesproken of geschreven wordt, door de ander niet naar bedoeling wordt verstaan of gelezen. Voegen we daar onjuiste informatie aan toe dan zijn we hard op weg naar het moment waarin we nu zijn beland. Zo heeft geen enkele politieke partij in onze gemeenteraad het nut van deze Burgertop betwijfeld! Wel waren zes partijen, om reden van privacybescherming, terughoudend met het verstrekken van persoonsgegevens. Vanaf de publieke tribune heb ik de presentatie aan het presidium mogen aanschouwen. Mijn mening over de kwaliteit en professionaliteit wil ik graag met een ieder delen, maar is nu niet relevant. Voor wat betreft de positie van de lokale politiek voor, tijdens en na dit proces verwijs ik u naar het boek 'G1000, Ervaringen met burgertoppen''. Lees het 110 pagina's tellende, zeer lezenswaardige boek, en laten we het er dan nog eens over hebben. Over de rol en positie van lokale politici, de principes van een Burgertop etc. Geen tijd ? Kijk dan even op de Facebookpagina van 'Wakker Venray'. Reeds op 19 november 2016 schreven zij daar een positief kritisch stuk over dit onderwerp. De filosofie van de Burgertop volgens Job Cohen: "Het zou positieve energie moeten opleveren, omdat meedoen niet eindigt met winnaars en verliezers, met meerderheden en minderheden." Wat nu gebeurd is, dat het initiatief wordt gepolitiseerd, en daarmee bereiken we dus het tegenovergestelde. Heel erg jammer. Boek: http://democraticchallenge.nl/wp-content/uploads/2016/05/RapportG1000.pdf Facebook: pagina 'Wakker Venray'.

Peter Custers, Venray


Trainingen Vierdaagse

Venray | Henk Apeldoorn organiseert voor beginnende wandelaars de trainingen Venray Loopt! met als doel het succesvol volbrengen van de Nijmeegse Vierdaagse.

De trainingen, hulp en informatie die Apeldoorn aanbiedt, is geheel gratis. Het enige wat hij verwacht van de deelnemers is gezond, sportief gedrag en een goede motivatie om door te gaan, ook als het even tegenzit. Venray Loopt! is gratis. De eerste trainingen starten eind februari. Kijk op de website www.vierdaagse-trainingen.nl voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@vierdaagse-training.nl.