Wandeling IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 22 januari in natuurgebied Loobeek een wandeling in het kader van de vierseizoenenwandelingen.

De winterwandeling start om 9.30 uur bij de picknickplaats en het informatiebord over de Loobeek aan de weg Weverslo. De natuur in het Loodalgebied wordt in alle vier de jaargetijden bekeken. Wie aan alle wandelingen deelneemt, beleeft het gebied telkens anders en ziet de natuur in de loop van het jaar veranderen. In de winter lijkt de natuur tot stilstand te zijn gekomen. Bomen en struiken zijn kaal en er zijn weinig geuren en kleuren. Toch is ook tijdens deze periode van alles te ontdekken in de natuur.

De Loobeek stroomt als een levensader door het gebied en biedt ook in de winter ruimte voor wintervogels. De ijsvogel is er al gesignaleerd. Daarnaast zijn er vaak sporen van zoogdieren te vinden of wordt er gekeken naar de overwinteringsstrategieën van planten. In hetzelfde gebied vinden op 7 mei, 19 juli en 15 oktober de andere vierseizoenenwandelingen plaats.

Vogelmarkt

Meerlo | Vogelvereniging de Gevleugelde Vrienden Wanssum e.o. houdt op zondag 22 januari haar maandelijkse vogelmarkt in zaal 't Brugeind aan De Leeuwerik 33 in Meerlo, van 9.30 tot 12.00 uur.

Op deze markt kan iedere vogelliefhebber vogels kopen en verkopen. Ook zijn er vogelbenodigdheden te koop.