Rijbewijs ingevorderd

Oirlo | De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 51-jarige inwoner van Melderslo ingevorderd.

Het rijgedrag van de bestuurder trok de aandacht van de politie. Bij het NS-station in Oostrum passeerde de automobilist over de Stationsweg met hoge snelheid een andere personenauto. De politie zette vervolgens meteen de achtervolging in. 'Het rijgedrag van de bestuurder was zeer onverantwoord en leverde direct gevaar op voor de overige weggebruikers', meldt de politie. In Oirlo kon de bestuurder, die al eerder was gewezen op zijn gevaarlijke rijgedrag, na een korte achtervolging worden aangehouden. Tegen de man wordt tevens een proces-verbaal opgemaakt. Het ingevorderde rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie bij het parket Limburg.

'Binnen een periode van tien dagen na de datum van invordering beslist de officier over een eventuele teruggave of inhouding van het rijbewijs', aldus de politie op Facebook.


Kamerkoor Suydt zoekt versterking

Venray | Kamerkoor Suydt uit Venray bestaat uit acht ambitieuze, ervaren zangers en zangeressen.

Al drie jaar repeteert het koor eens per twee weken op prachtige stukken klassieke muziek. Om een stapje hogerop te komen wil Suydt graag het ledenaantal uitbreiden. Het liefst met een of twee sopranen. Daarnaast zijn ook een bas en een alt van harte welkom.

Op dit moment is het koor druk bezig met het repeteren van onder andere Ave Verum Coelorum van Orlando di Lasso, Ave Verum Corpus van William Byrd, Super Flumina Babilonis van Giovanni da Palestrina en Waldesnacht van Johannes Brahms. Suydt heeft nog meer stukken in de repetitiemap zitten, maar die kunnen vanwege het te geringe aantal leden niet uitgevoerd worden. Uitbreiding zou dan ook meer dan welkom zijn. Het koor staat onder leiding van dirigent Ad de Vries en zingt eens in de veertien dagen op donderdagavond vanaf 20.15 uur, in de oefenruimte van de Zangers van Sint Frans aan de Langeweg 92 in Venray.

Ad de Vries is eveneens dirigent van dit koor. Een keer komen luisteren bij Suydt? Dat kan! Op donderdag 19 januari zingt het koor weer en kan iedereen binnenlopen bij de repetitie. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met voorzitter Wouter Roefs via telefoon 06-12941562.