Hoex gaat verder zonder Maessen

LEUNEN | Harry Maessen heeft zich teruggetrokken uit het Polenhotel in de oude melkfabriek in Leunen. Maessen Vastgoed Holding en Hoex Participaties hadden samen het bedrijf Hoex-Maessen opgericht om 288 arbeidsmigranten te huisvesten in een nieuw appartementencomplex aan de Leunseweg.

Volgens Johan Baken, projectleider van Hoex, heeft het uitstappen van Maessen geen gevolgen voor de voortgang. "Nee, wij gaan gewoon verder. Hoex was al de kartrekker van dit project en dat zal zo blijven. Er verandert verder niets." Het perceel aan de Leunseweg is deels eigendom van Maessen en deels van Hoex. Baken meldt dat aan de eigendomsverhouding verder niets verandert.

Hoex hoopt in de tweede helft van dit jaar met de bouw te kunnen starten. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is begin november 2016 ingediend. "Het is nu in behandeling bij de gemeente. Er staat een termijn van een halfjaar voor. Maar er kan nog enkele weken rek in zitten."

Na het verlenen van de vergunning – naar verwachting medio 2017 - kunnen belanghebbenden bezwaar maken. De gemeenteraad staat formeel buitenspel maar krijgt, gezien het grote maatschappelijke belang, toch het laatste woord.