Venray zaterdag tegen Deurne

VENRAY | Venray hervat komende zaterdag 21 januari de competitie in de eerste klasse D met de inhaalwedstrijd tegen Deurne.

De aftrap is om 19.30 uur op sportpark De Kranenmortel. De belangen zijn groot voor beide ploegen in deze Brabants-Limburgse derby. Venray staat tiende met dertien punten. Deurne staat een plaats lager met twaalf punten. De twee clubs zullen voor de volle buit gaan om afstand te nemen van de degradatieplaatsen.

De derby ging op 11 december niet door vanwege de perikelen rond kunstgrasvelden. Nu het bestuur van SV Venray voetbal op kunstgras weer heeft vrijgegeven, kan het duel gewoon op het Deurnese hoofdveld van kunstgras worden gespeeld.


Venray heft boycot kunstgras op

VENRAY | Het bestuur van SV Venray heeft besloten de boycot van kunstgrasvelden op te heffen. Sinds 8 december speelden de Venrayse teams alleen nog uitwedstrijden op natuurgras.

Sportpark De Wieën in Venray beschikt zelf niet over een kunstgrasveld. Begin december werd het besluit genomen na alle ophef over gezondheidsrisico's. Het bestuur kreeg steeds meer signalen van leden dat ze niet meer op kunstgras willen voetballen.

Op 20 december maakte het RIVM de resultaten bekend van het onderzoek naar kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. De korrels bevatten weliswaar schadelijke stoffen, maar de concentraties zijn zo laag dat het effect op de gezondheid verwaarloosbaar is.

De Venrayse voetbalclub wil de conclusies van het RIVM niet in twijfel trekken. Na intern overleg heeft het besuur de boycot weer opgeheven. Alhoewel de KNVB nog geen formeel standpunt heeft ingenomen. De verwachting is dat de voetbalbond de richtlijnen en adviezen van het RIVM zal volgen.


Bjorn Poels stopt bij SV United

WANSSUM | Bjorn Poels vertrekt aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer van SV United.

De Venraynaar blijft wel aan de Wanssumse club verbonden. Hij gaat het technisch beleid van de vijfdeklasser onder zijn hoede nemen. Poels, bezig aan zijn tweede jaar, had hoge verwachtingen voor dit seizoen. Hij wilde met SV United gaan voor de titel na de teleurstellende negende plaats in het vorige seizoen.

Na een voortvarende start voerden de blauw-witten enkele weken de ranglijst aan. Daarna werden de prestaties minder en zakte SV United weg in de middenmoot.


Verlies Jumpers'76

Jumpers'76-Maastricht Knights 73-81. Topscorers Jumpers'76: Peter Hoeijmakers (28 punten) en Dirk Laurense (17).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 leden zaterdag in sporthal De Wetteling een nederlaag in de eerste thuiswedstrijd van 2017. De titelkandidaat in de eerste klasse, Maastricht Knights, nam na een sportieve wedstrijd de punten mee naar huis: 73-81. De thuisploeg startte in het eerste kwart moeizaam en keek al snel tegen een achterstand. Door een 6-0 run in de slotminuten bleef de schade beperkt: 16-23. In het tweede kwart startte Jumpers'76 met een zone defence om de wedstrijd te kantelen. Peter Hoeijmakers nam de thuisploeg op sleeptouw en met twaalf punten bleef het verschil zeven: 34-41. In de derde kwart kreeg Dirk Laurense het op zijn heupen. Met fraaie steals en fastbreaks verkleinde Laurense de achterstand tot drie punten: 56-59. In het laatste kwart kwam de thuisploeg zelfs langszij en probeerde met driepunters het duel te beslissen. Alleen Wulterkens wist raak te schieten. De gasten profiteerden en namen uiteindelijk met een verschil van acht de punten mee naar huis: 73-81. De topscorers aan Venrayse zijde waren Peter Hoeijmakers (28 punten) en Dirk Laurense (17). Met acht punten uit negen duels staan de Venrayse basketballers in de middenmoot van de eerste klasse. Op zaterdag 21 januari gaat Jumpers'76 op bezoek bij The Black Eagles, de nummer drie in de stand. Het duel in sporthal De Hazelaar in Rosmalen begint om 20.00 uur.


Vaes Limburgs kampioen

Panningen | Tijdens de Limburgse tafeltenniskampioenschappen voor senioren en jeugd in Panningen kwam Red Stars uit Venray afgelopen weekend prima voor de dag.

Bij de senioren pakte Maurits Gommens in de tweede klasse de Limburgse titel. In het dubbelspel topklasse werd Matthian Vaes samen met Sadlowski (Megacles Weert) tweede. Ronald Bogaard en Tom Thijssen strandden in de halve finale topklasse. In de junioren topklasse werd Pepijn Engels derde, terwijl bij de jongens kadetten B Sem van Gameren Limburgs kampioen werd en Jules Holtman de troostronde won. Bij de jongens kadetten C/D werd Jochem van Sinderen vierde in de hoofdronde en eindigde Anne Maria Cupca als derde in de troostronde. Bij de meisjes pupillen A/B werd Eline Smeets tweede en samen met Thomas van Kessel eindigde ze als tweede in de tweede klasse. Gijs Vreugdenhil eindigde als derde in de hoofdronde bij de jongens pupillen A/B en Isa Engels als vierde in de troostronde bij de pupillen C/D. Bij de welpen A/D verloor Pieter Zwiers de hoofdronde finale en bij de hoofdronde welpen D eindigde Maud Arts als derde. Op zaterdag 21 en zondag 22 januari spelen de senioren met een B-, C- en D-licentie in Panningen de Nederlandse kampioenschappen in het enkel- en dubbelspel. De wedstrijden beginnen om 9.30 uur.