Annemie Kersten:
Annemie Kersten: "Onze gasten komen voor een gezellige avond uit naar de schouwburg." Foto: Henk Lammen

"Blij dat we weer open zijn"

Venray | Ruim 17 jaar is Annemie Kersten vrijwilligster bij Schouwburg Venray. Elke dinsdag, en zo nu en dan een avond, werkt ze bij de publieksservice. Het afgelopen half jaar was dat vanwege de verbouwing niet nodig. "Ik ben blij dat we weer open zijn. Ik kom hier graag."

Het theater is een gezellige en spannende omgeving om te werken volgens Annemie. "Onze gasten komen voor een gezellige avond uit en hebben over het algemeen goede zin. Wij proberen ze met een goed programma en gastvrijheid in de watten te leggen en ze met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Maar dat blijft altijd spannend. Mensen zijn spannend. Je weet vaak van tevoren niet of een voorstelling goed valt, zeker niet bij nieuwe producties. Die worden soms al ingekocht voordat ze zijn gemaakt."

Bij de publieksservice kunnen bezoekers verschillende soorten cadeaubonnen en kaartjes voor voorstellingen kopen. Dat laatste gebeurt steeds meer online, maar er blijft volgens Annemie genoeg leuk werk over.

"Mensen komen bijvoorbeeld ook binnen om informatie over voorstellingen te vragen. Hoewel ik me altijd goed inlees en ze zo goed mogelijk probeer te informeren, geef ik niet echt een advies. Theater is heel erg persoonlijk. De één houdt van cabaret, de ander van muziek of dans." Zelf houdt Annemie erg van toneel en muziek. "Ik kan echt genieten van een goed toneelstuk, maar ook van een leuke avond met Frans Bauer. Als ik de avondkassa doe, dan ga ik daarna vaak even op het balkon naar de voorstelling kijken en als het me bevalt, dan blijf ik lekker zitten."

"Het leuke van onze schouwburg is dat er zoveel producties van eigen bodem zijn. Circus Mök, concerten van Euterpe, concerten van verschillende koren, dansvoorstellingen, maar ook toneel. Deze voorstellingen zijn vrijwel altijd uitverkocht. Dat is mooi om te zien. Met de nieuwe vlakke zaal zal dat alleen maar meer worden. De schouwburg is niet alleen veel mooier geworden met een warme uitstraling, maar ook functioneler. We kunnen nu bijvoorbeeld ook sta concerten programmeren. Hoe leuk is het om met een drankje in de hand, lekker dansend naar Rowwen Hèze te luisteren?"

Op de vraag wat het mooiste moment in Schouwburg Venray is geweest, moet Annemie een antwoord schuldig blijven. "Er zijn vele mooie momenten geweest. Ik heb het hier altijd naar mijn zin. We hebben een leuk team van vaste krachten en zeven vrijwilligers. De sfeer onderling is erg goed en onze gezamenlijke borrels en uitstapjes zijn altijd gezellig. Ik kom elke dinsdag met veel plezier werken."

Ben je geïnteresseerd om ook vrijwilliger (gastvrouw/gastheer of medewerker publieksservice) te worden bij Schouwburg Venray? Stuur dan een bericht naar n.vandijck@schouwburgvenray.nl.