Supervet!

Hey mensen! Anderhalf jaar geleden was ik te gast bij AvondGasten op L1. Een live avondprogramma waar met tafelgasten het nieuws van de dag wordt doorgenomen. Toen ik een uur voor de opnames de schmink in werd gebracht zaten daar ook twee andere gasten klaar en de visagiste was druk bezig. Ik stelde me voor aan de andere gasten, een topkok en een schooldirectrice. Er was nog een gast onderweg, maar niemand scheen hem te kennen. "Eén of andere Dylan Haegens ofzo. Wij hebben er nooit van gehoord, maar hij blijkt nogal bekend te zijn".

Als mede-Venraynaar en jarenlang leerkracht van groep 7-8, vroeg ik me af onder welke steen mijn gezelschap zich bevonden had. Bijna dagelijks werden er in mijn klas filmpjes van Dylan Haegens gekeken en regelmatig kreeg ik weer een foto onder mijn neus van iemand die met hem op de foto was geweest. Onder 10 tot 16 jarigen is er niemand in Nederland bekender dan Dylan Haegens. Ongeveer 10 miljoen views per week en afgelopen weekend haalde hij zijn miljoenste (!) abonnee binnen. Supervet!

Terwijl ik de rest probeerde uit te leggen wie hij was, kwam Dylan de studio binnenlopen. Naast superster, ook nog eens een hele fijne vent. Relaxed en aardig, maar wat mij vooral opvalt betrokken en zich bewust van zijn status en enorme bereik! Dylan zal je niet op het dak van een trein een ritje zien maken, of zich ontpoppen als een treitervlogger. Integendeel, hij maakt een vuist tegen pesten of laat de gevaren van illegaal vuurwerk of bedenkelijke webshops zien in samenwerking met de politie. Op naar de twee miljoen, Dylan. Later!