Afbeelding

Miljoen abonnees Dylan Haegens

Venray | Eén miljoen abonnees op YouTube. Maar weinig Nederlanders kunnen het zeggen, maar Dylan Haegens uit Venray sinds zondagavond wel.

Het aantal abonnees steeg in de laatste uren steeds meer naar de 'magische' grens. De maker van video's is immens populair en het aantal mensen dat hem volgt nam de afgelopen maanden, en zeker ook in de afgelopen uren, snel toe.

Begin vorig jaar had de Venraynaar nog minder dan 600.000 abonnees op YouTube, nu, zijn het al meer dan een miljoen. Haegens en zijn team maken voornamelijk comedysketches. En die zijn, vooral onder de jeugd, razend populair. Werden de eerste filmpjes gemiddeld zo'n 100.000 keer bekeken, inmiddels is 7 à 800.000 kijkers voor een aflevering geen uitzondering meer. En dan is er ook nog een tweede kanaal, waarop hij samen met zijn vrienden wat persoonlijkere zaken post, dat inmiddels ruim 477.000 abonnees telt.

Nadat Haegens zijn vreugde over de miljoenste volger zondagavond op Twitter uitte, regende het felicitaties van collega-YouTubers en volgers. Op Twitter meldt de Venraynaar trots: ''Iedereen super bedankt voor alle felicitaties en support!'' Het behalen van de grens van een miljoen abonnees wordt door YouTube beloond met een onderscheiding, de zogenoemde Golden Play Button.

Foto: Facebook Dylan Haegens.


De Kantfabriek

Horst | In Museum de Kantfabriek in Horst is de nieuwe expositie Remember Me van Karin van der Linden te zien. Zij maakt assemblages, samengesteld uit verweesde materialen en eigen creaties die verwijzen naar haar persoonlijke geschiedenis. Remember Me is een tentoonstelling met sfeerbeelden die bij de toeschouwers ook eigen herinneringen oproepen. De expositie Remember Me is te zien van 15 januari tot 26 maart. Museum de Kantfabriek is gelegen aan de Americaanseweg 8 in Horst, telefoon (077)3981650, e-mail info@kantfabriek.nl. Voor meer informatie kijk op de website www.museumdekantfabriek.nl.