Weer winst Dericks

Den Haag | De Venrayse biljarter René Dericks heeft in Den Haag zijn tweede Grand Prix Artistiek in de wacht gesleept. Dericks pakte eind vorig jaar zijn eerste titel bij de Grand Prix kunststoten.

Tijdens de finale was Jop de Jong zijn laatste en meest geduchte tegenstander. René Dericks is mentaal en technisch sterk, kan fysiek de druk van een zwaar toernooi uitstekend aan en heeft ook de routine als belangrijk wapen. Zo was het ook weer tijdens de finale in Den Haag: na een begin op hoog niveau waren de twee finalisten ook bij de start van de finale aan elkaar gewaagd. Na twee figuren was de stand in evenwicht: 13-13. De Venraynaar sloeg zijn slag in de cruciale fase met een lange trekstoot over twee of drie banden en een doorschietstoot over vier banden. De Jong raakte door zijn eerste misser met 20-13 achterop. Die mentale inzinking van zijn jonge tegenstander bood Dericks de kans om de partij uit te spelen. De partij eindigde dan ook in een ruime zege van 49-33.


Darttoernooi Asteria geslaagd

Venray | Het Asteria Nieuwjaarstoernooi darten is zaterdag gewonnen door Ahmad Ahmadi. Hij versloeg in de finale Co Stompé.

Het toernooi verliep uitstekend. Ondanks het winterse weer was de opkomst toch weer zeer behoorlijk met 126 heren en 15 dames. Co Stompé liet zien dat hij het darten nog niet is verleerd. Hij verloor in de finale nipt van Ahmad Ahmadi. "Al met al hebben we weer een fantastisch toernooi achter de rug. Ik kan niet wachten om weer te beginnen met de voorbereiding op volgend jaar", zegt een tevreden toernooiorganisator Marco Slijpen.

Winnaar dames Tharsissia Werinussa, tweede plaats Kyana Frauenfelder. Winnaar verliezersronde: Geert van den Bergh, runner-up: Jos Fleurkens.

Op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag van het toernooi te zien. Deze uitzending terugkijken kan via www.peelenmaasvenray.nl of de Facebookpagina van Peel en Maas.