Zes treffers Janne Gellings

Oranje Wit-Rooi 16-11 (5-5). Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (6x), Aniek Drabbels (3x), Carlijn Bonants en Maureen Drabbels (beiden 2x), Jessica Klaassens, Nathalie Loenen en Dionne Drabbels.

Venray | Oranje Wit won zondag in de hoofdklasse D van Rooi. De korfbalsters uit Leunen versloegen de gasten uit Sint-Oedenrode met 16-11. De twee ploegen, beiden vertoevend in de onderste regionen van de hoofdklasse, waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had voor de pauze met het eigen aanvalsspel. De aanvallen waren te kort, waardoor ook te weinig kansen werden gecreƫerd. Verdedigend stond de Leunse ploeg als een huis, waardoor ook de gasten moeite hadden om de korf te vinden. Na een 5-5 stand in de pauze kwam Oranje Wit in de tweede helft meer in zijn spel. Met twee treffers op rij van een aanvalsvak nam de thuisploeg meteen een voorsprong: 7-5. Oranje Wit speelde de kansen goed uit en ook de afronding was beter dan voor de rust. De gasten hadden geen antwoord op het prima spel van de thuisploeg en kwam nauwelijks tot scoren. Halverwege de tweede helft liep Oranje Wit uit naar 13-7 en besliste daarmee het duel in een vroeg stadium. Op zondag 15 januari speelt Oranje Wit tegen de nummer twee van de ranglijst, Prinses Irene. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 13.10 uur.

Overtuigende zege Merselo

Merselo-Alico 17-14 (10-8). Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel (5x), Angela Litjens (4x), Aniek van den Heuvel en Femke Claessens (beiden 3x) en Marieke van Rheden (2x).

Overloon | De korfbalsters van Merselo, uitkomend in de tweede klasse A, pakten zondag de zege tegen Alico uit Schijndel: 17-14. Tot 6-6 ging het gelijk op in dit doelpuntrijke duel. Vervolgens pakte Merselo echter het heft in handen. Na de 10-8 ruststand voerde de overtuigend spelende thuisploeg de score met goed spel verder op. Mooi uitgespeelde kansen werden prima afgewerkt en Merselo liep uit naar een voorsprong van vijf treffers: 14-9. In de slotfase kwam Alico nog even terug tot 14-12, waarna Merselo een tandje bij schakelde en verdiend de zege in eigen huis hield. Op zondag 15 januari speelt Merselo opnieuw een thuiswedstrijd in de sporthal in Overloon. Om 11.15 uur is Fortuna'74 de tegenstander, de nummer drie van de ranglijst met een puntje meer dan Merselo.