Korfbalsters De Peelkorf op schot

De Peelkorf-Altior 24-15 (8-5). Doelpunten De Peelkorf: Pia Bartray (6x), Lisa Verlijsdonk, Linda Verlijsdonk en Janneke Jenneskens (allen 4x), Rozan Romme en Rian Litjens (beiden 2x ), Eline Claessens en Rowie Hendriks.

Venray | Koploper De Peelkorf was zondagmiddag in de hoofdklasse D te sterk voor Altior uit Heeswijk-Dinther. De Ysselsteynse korfbalsters wonnen het thuisduel met ruime cijfers: 24-15. De Peelkorf nam in de eerste helft meteen ruim afstand van Altior, maar liet de gasten vervolgens onnodig terugkomen in de wedstrijd. Na een 8-5 stand halverwege het duel volgde een zeer doelpuntrijke tweede helft, waarin De Peelkorf maar liefst zestien keer wist te scoren en Altior tien keer. Op de doelpuntrijke zege viel niets af te dingen. De doelpunten van De Peelkorf kwamen op naam van Pia Bartray (6x), Lisa Verlijsdonk, Linda Verlijsdonk en Janneke Jenneskens (allen 4x), Rozan Romme en Rian Litjens (beiden 2x ), Eline Claessens en de ingevallen jeugdspeelster Rowie Hendriks.

Door deze ruime zege blijft De Peelkorf met twaalf punten uit zeven duels koploper in de hoofdklasse D. Naaste belager is Prinses Irene dat twee punten minder heeft, maar ook een duel minder speelde. Op zondag 15 januari krijgt De Peelkorf bezoek van de nummer vier van de ranglijst, Melderslo. Dit treffer in sporthal De Wetteling begint om 14.45 uur.

SVOC'01 blijft ook in 2017 winnen

SVOC'01-Odio 10-8 (8-5). Doelpunten SVOC'01: Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Sofie de Mulder (3x), Marloes Cox (2x) en Maartje Janssen.

Venray | De korfbalsters van lijstaanvoerder SVOC'01 waren zondag in de overgangsklasse B te sterk voor Odio uit Millingen aan de Rijn: 10-8. Na twintig minuten spelen leek het sterk uit de startblokken gekomen SVOC'01 met een 8-2 voorsprong de zege al veilig in de knip te hebben. Vervolgens stokte de score bij de thuisploeg echter, waardoor Odio terug kon komen tot 8-5 bij de rust. Na de pauze werd het zelfs 10-8, maar dichterbij kwamen de gasten tegen het fanatiek verdedigende SVOC'01 niet.

De tricolores voeren nu de ranglijst aan met veertien punten uit zeven duels. Op zondag 15 januari speelt SVOC'01 weer thuis. Om 14.15 uur is nummer laatst, Flamingo's, te gast in sporthal De Wetteling in Venray.