Prijsuitreiking 24e Raadselige Roos

Venray | De prijswinnaars en verdere resultaten van de wedstrijd Raadselige Roos worden bekendgemaakt op zondag 22 januari om 11.30 uur in het gemeentehuis van Venray.

Voor de 24e keer is de wedstrijd Raadselige Roos uitgeschreven. Opnieuw hebben Marij Peeters en Adie Steen zich ingezet om, de inmiddels in de regio bekende schrijfwedstrijd, te laten welslagen. Dit jaar deden 63 personen mee, waarvan 28 voor de eerste keer. Samen goed voor 73 inzendingen.

Uit die inzendingen hebben de jury's een keuze gemaakt. Bovendien selecteerden de jury's gedichten en verhalen die het waard zijn om te publiceren in de bundel. De opzet van de prijsuitreiking is aangepast, omdat ze vooral de prijswinnaars met hun werk meer in de aandacht willen zetten. Hoe? Laat u verrassen. Burgemeester Hans Gilissen van Venray gaat de prijzen uitreiken. Namens de publieksjury reikt Wil Hoeijmakers de BIJ-prijs uit. De muzikale ondersteuning is in handen van Ad Haans. Voor de zesde keer is de samenwerking met het Kunstencentrum Jerusalem uit Venray gezocht. De cursisten Tekenen en schilderen hebben zich evenals de schrijvers bezig gehouden met het thema Vliegen op eigen vleugels. Bij de prijswinnende gedichten en verhalen, evenals de selectie van inzendingen die ook in de bundel staat, is na het jureren beeldend werk gezocht. Niet bedoeld als illustratie maar als verbinding met het geschreven werk. Die schilderijen worden geëxposeerd en gepresenteerd tijdens de prijsuitreiking. Voor houders van een seizoenpas is de entree vrij. Belangstellenden en vrienden zijn welkom voor € 10,00 per persoon. Dit bedrag dient vooraf over te worden gemaakt op bankrekening NL 46 RABO 0132594250 ten name van Literair Café Venray. De bundel met de beste inzendingen van deze wedstrijd wordt gepresenteerd aan het slot van de prijsuitreiking.


Rood Adeo

Horst | Op zondagmiddag 15 januari staat Rood Adeo and the Nighthawks na tien jaar weer op het podium van Cambrinus in Horst.

De muziek van Rood Adeo wordt omschreven als jazz in een tango-outfit, groezelige folkrock, vuilnisbelt-blues en hartverscheurende ballads. Nachtclubmuziek, rauw en melancholisch. Innemende teksten, uitgebalanceerde arrangementen en uitstekende musici vormen de ingrediënten voor het aangrijpende geluid van Adeo's muziek. In de tussentijd verschenen er drie soloplaten en een nieuw album staat op stapel. Aanvang 16.00 uur.