Afbeelding

Nieuwbouw hockeyclub start

Venray | Tijdens een bomvolle nieuwjaarsreceptie ondertekende sportwethouder Lucien Peeters de ontwikkelovereenkomst die voor de hockeyclub de weg vrijmaakt om te starten met de nieuwbouw.

"Vier jaar hard werken door een grote groep vrijwilligers wordt nu eindelijk beloond", zegt Roger Sevenheck, voorzitter van de bouwcommissie en een van de kartrekkers van het initiatief. "Alles is nu geregeld van het schrijven van een nieuw bestemmingsplan, de afgifte van de omgevingsvergunning, de bijdrage van de gemeente Venray als de noodzakelijke garantiestelling van Stichting Waarborgfonds Sport. De aanbesteding loopt nu en de bouwstart verwachten we in maart 2017. De opening zal in september plaatsvinden."

De realisatie vindt plaats door de nieuw opgerichte Stichting Multifunctionele Accommodatie Venray. Stichtingvoorzitter Eric Vennekens is in zijn nopjes, "Het wordt een prachtige ontwikkeling waar iedereen zich thuis zal voelen. Mooie architectuur in combinatie met veel energiebesparende maatregelen leiden tot een goed te exploiteren clubhuis. Hiermee kunnen de hockeyclub en andere gebruikers, waaronder het Raayland College, weer 50 jaar door blijven sporten."

De voorzitter van Hockeyclub Venray, Anthio Straten, kan niet langer meer wachten. "Het kan echt niet meer. Met noodgrepen houden we het clubhuis nog in stand maar het is echt op. We zijn allen toe aan een nieuw clubhuis met inspeelveld. Liever vandaag dan morgen."

De hockeysport zit in de lift merkt men ook in Venray. Het aantal nieuwe leden overstijgt alle verwachtingen. "Doordat de hockeysport steeds meer op tv wordt uitgezonden, ziet iedereen dat het een fantastische sport is waar een degelijk technisch beleid achter zit. Ook in de zaal, waar nu zaalhockey wordt gespeeld, is het niveau ongekend hoog, aldus de enthousiaste Michael Deeks, voorzitter van de technische commissie.

De gemeenteraad van Venray heeft op 27 september ingestemd met de realisatie van een nieuw clubgebouw en inspeelveld voor hockeyclub MHCV. Hiervoor is een bedrag van circa 520.000 euro vrijgemaakt en is een garantstelling afgegeven van 230.000 euro. Dit is de helft van het bedrag dat de club zelf nog moet lenen om de plannen uit te voeren. Voorwaarde van de gemeenteraad was wel dat de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) voor de andere helft van het bedrag garant zou staan.

Naast de hockeyclub maken ook honk- en softbalclub Royals en het Raayland College gebruik van de nieuwe, multifunctionele accommodatie.

Foto: Rikus ten Brücke.