Het ijsfestijn Winterpret in hartje Venray werd zondag afgesloten met de finale van het curlen voor bedrijven.
Het ijsfestijn Winterpret in hartje Venray werd zondag afgesloten met de finale van het curlen voor bedrijven. Foto: Rikus ten Brücke

Winterpret in Venray voorbij

Venray | Afgelopen zondag was de laatste dag van de editie Winterpret 2016-2017. De organisatie kijkt terug op drie goed verlopen weken.

Ze kreeg veel enthousiaste reacties van schaatsers en niet schaatsers en voor een nieuw element dat dit jaar aan het programma werd toegevoegd, het curlen, dat voor herhaling vatbaar is. In totaal hebben naar schatting zo'n 8.000 bezoekers op het ijs gestaan. Onder hen waren maar liefst 1.900 kinderen die deelnamen aan het schoolschaatsen.

Hoeveel bezoekers er precies zijn geweest, kan de stichting pas zeggen als alles is afgerond en doorgerekend. 'Toch kan er nu al gesteld worden dat het een goed editie is geweest, omdat alles naar wens verlopen is', meldt de Stichting Winterpret Venray.

Het nieuwe element curlen keert in de editie 2017-2018 zeker terug. Zondag werd in de finale gestreden om de eerste echte Venrayse Curling wisselcup.

De teams werden ontvangen bij Café Hulsman, waarna ze rond de klok van 16.00 uur het ijs opgingen. Uiteindelijk ging team1 van Rabobank Horst - Venray er met de overwinning en de bijbehorende wisselcup vandoor.

Het eindklassement:

1. Rabobank team 1

2. Secutor Security team 2

3. Rabobank team 2

4. Maessen Bedrijven

5. Gemeente Venray

6. Stage Crew

7. Secutor Security team 1

8. Wolff Jeans