Afbeelding

Vier generaties op de foto

Grubbenvorst | Op de foto vier generaties.

De vier generaties zijn: overgrootmoeder Christina Weijers-de Lauw (bijna 100 jaar) uit Wanssum, oma Enny Theeuwen-Weijers uit Wanssum, mama Marianne Theeuwen uit Grubbenvorst en dochter Lotte van Moorsel, geboren in Grubbenvorst op 24 december 2016.


Thuisconcert Rangel Silaev

Venray | Pianovirtuoos Rangel Silaev uit Venray houdt op maandag 5 februari opnieuw een thuisconcert.

Silaev is een pianotalent van zestien jaar en studeert op dit moment aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn prijzenkast bevat al een indrukwekkend aantal onderscheidingen waaronder de eerste prijs van het Internationale Novak concours in Tsjechiƫ in 2016. Ondanks zijn drukke leven heeft hij sinds kort, samen met zijn zeer betrokken moeder, Stichting Stemvork opgericht (www.stemvorkvenray.nl).

De stichting heeft als doel om jonge musici zoals Rangel een podiumkans te geven en zich verder te bekwamen door middel van masterclass lessen, samen te spelen in een ensemble en te werken aan nieuwe vormen van muziek, bijvoorbeeld de combinatie van elektronische muziek met klassieke composities. Het concert op 5 februari is een culturele samenwerking tussen jonge musici (onder andere Bregje Deckers, saxofoon) en professionele artiesten. Er wordt een gevarieerd programma uitgevoerd met stukken van Liszt, Chopin, Prokofjev, Ravel, eigen stukken en bijzondere gastoptredens. Voor meer informatie: www.rangel.nl.


Taxaties Arie Molendijk

Venray | Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt donderdag 12 januari (vandaag) van 13.00 tot 16.00 uur naar hotel De Zwaan aan de Grote Markt 4 in Venray om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie.