Afbeelding

Trouw worst bakken voor gilde

Blitterswijck | Op de teerdag van het St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck is het al zeventig jaar traditie dat voorafgaande aan de jaarvergadering een koffietafel met warme worst wordt aangeboden aan de leden.

In 1993 kon het gilde door ziekte van 'Tante Jet' niet meer in gildehuis 't Veerhuis aan de Maas terecht en werd er uitgeweken naar het parochiehuis. Vanaf 1993 bakte Chér Gooren-de Koning de worst in het parochiehuis voor het gilde. In deze 23 jaar bakte ze maar liefst 551 kilo braadworst. Nu is ze ermee gestopt en laat ze het aan anderen over. Maar Chér heeft nog een grote reputatie bij het gilde, al is ze geen lid. Ze onderhoudt bijvoorbeeld ook al 34 jaar de uniformen van het gilde en verzorgt wekelijks al 25 jaar het St. Antonius-kapelletje. Ook maakt ze al 33 jaar bij de gildeactiviteiten de foto's voor het archief. Daags na het koningschieten is ze ook al 29 jaar present bij het opruimen en de boel schoonmaken. Ze doet dit nog altijd met veel plezier.

Op de foto: Chér Gooren-de Koning is de worst aan het bakken voor het gilde (2016).


Informatieavond Metameer

Stevensbeek | Metameer houdt in januari 2017 zijn informatieavonden. Maandag 16 januari en dinsdag 17 januari zijn ouders/verzorgers van groep 7 en 8 welkom op de locatie aan de Stevensbeekseweg voor vmbo, vmbo-t/havo, havo/vwo en tweetalig onderwijs.

Op woensdag 18 januari en donderdag 19 januari zijn de informatieavonden in Boxmeer over jenaplan voortgezet onderwijs regulier vmbo/havo/vwo, tweetalig vmbo en tweetalig havo/vwo. Alle avonden beginnen om 19.00 uur. Via de basisscholen hebben ouders/verzorgers een uitnodiging ontvangen.

Locatie Stevensbeekseweg maandag 16 januari en dinsdag 17 januari 2017:

Informatie over persoonlijk leren bij tweetalig vwo, tweetalig havo/vwo, havo/vwo, vmbo-t/havo.

Informatie over vmbo en vmbo-plusklas.

Adres: Stevensbeekseweg 8A 5844 AB Stevensbeek.

Locatie jenaplan Boxmeer woensdag 18 januari en donderdag 19 januari 2017:

Informatie over voortgezet jenaplanonderwijs vmbo/havo/vwo, tweetalig havo/vwo en tweetalig vmbo. Adres: Stationsweg 5 5831 CR Boxmeer.