Afbeelding

Koppermaandag gilde Blitterswijck

Blitterswijck | Het St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck houdt op maandag 16 januari voor de dertigste maal de koppermaandag.

Om 19.00 uur komen de gildebroeders bij elkaar in café de Zwart. Tijdens deze bijeenkomst is het archief te bezichtigen en foto's van 2016 zijn op een groot scherm te zien. Ook is een tentoonstelling over de belangrijkste gebeurtenissen van 29 jaar schietterrein De Mars te bezichtigen. Deze avond is ook toegankelijk voor niet-leden en verder is er een Duits broodbuffet.

Op dinsdag 17 januari wordt het feest van de patroonheilige St. Antonius Abt gevierd. De dag begint 's morgens om 9.00 uur met een heilige mis in de parochiekerk van Blitterswijck. Aansluitend word een bezoek gebracht aan het St. Antonius-kapelletje. Om 10.30 uur wordt aangeschoven aan de koffietafel en aansluitend start de jaarvergadering in het parochiehuis. Tijdens de jaarvergadering biedt het koningspaar Marco en Joyce Wijnands een koningschild aan. Ook zijn er twee jubilarissen: Niels en Ralf Hendrix. Om 19.00 uur voegt de aanhang zich in het gemeenschapshuis bij de feestvierders voor een diner en het avondprogramma.

Foto: Het afhalen van de gilde priester voor het celebreren van de heilige mis op de teerdag.