Noud Janssen aan de slag bij America

AMERICA | Noud Janssen heeft een nieuwe club gevonden. De Venrayse voetbaltrainer gaat na de zomer aan de slag bij vijfdeklasser America.

Hij is de opvolger van Roel Verberk die overstapt naar DEV-Arcen. Janssen is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Lottum. dat in dezelfde klasse uitkomt als America.

Bij de herstart van de competitie op 29 januari kan Janssen zijn nieuwe ploeg al aan het werk zien. Want America komt dan op bezoek bij Lottum.


Han Friesen trainer Sporting ST

Han Friesen uit Meerlo wordt de nieuwe trainer van Sporting ST.

Hij wordt na de zomer de opvolger van Piet Hoebergen die de vijfdeklasser na twee seizoenen gaat verlaten. Friesen was voor het laatst jeugdtrainer bij SV United.

Daarvoor was hij hoofdcoach bij Griendtsveen, Meerlo en TOP'27. In het seizoen 2013/14 was hij nog interim-trainer bij SV United toen Henk Theelen voortijdig opstapte.


Versluis trainer vrouwen SSS'18

Overloon | Tony Versluis uit Huissen is door SSS'18 voor de tweede helft van het seizoen aangesteld als nieuwe trainer-coach van de vrouwenploeg.

Versluis volgt de vlak voor de winterstop ontslagen Christos Kousounis op. De Griek werd net voor kerst aan de kant gezet na onvrede in de spelersgroep van SSS over zijn werkwijze. Versluis was eerder dit seizoen oefenmeester van het tweede vrouwenteam van SV Gelre, maar stapte daar op omdat zijn visie niet langer bij het technisch beleid van de club paste. Versluis werkte eerder onder meer bij OSC, Prinses Irene en RKHVV en was scout bij de KNVB. SSS'18 begon als hekkensluiter van de eerste klasse D aan de winterstop.


Nederlaag voor Lake Valley

ZVC Holz-Lake Valley 11-3 (7-1). Doelpunten Lake Valley: Dennis van Teteringen (2x) en Samir el Ghoul.

Kerkrade | In de topklasse D leden de zaalvoetballers van Lake Valley maandagavond een 11-3 nederlaag tegen ZVC Holz. In Kerkrade was de thuisploeg een maatje te groot. ZVC Holz nam voor de pauze al royaal afstand (7-1), waarna Lake Valley na rust de schade beperkt kon houden. B-speler Fabian Hendriks maakte zijn debuut bij Lake Valley. "Het was niet goed van onze kant en de tegenstander was gewoon te goed voor ons. Snel vergeten, leren en op naar de volgende wedstrijd", aldus coach Frank Brands na de nederlaag. Lake Valley speelt op vrijdag 20 januari thuis tegen Neerbeek.


Dagmar Boom succesvol

Leunen | De volleybalsters van Jong Oranje hebben zich in het Roemeense Ploiesti geplaatst voor de tweede en laatste kwalificatieronde van het WK, dat wordt gehouden in mei.

Na zeges op Frankrijk (3-0) en Estland (3-0) werd zaterdag ook het thuisland Roemeniƫ met 3-0 (25-22, 25-16 en 27-25) aan de zegekar gebonden. Dagmar Boom maakte tijdens deze wedstrijd met twee invalbeurten haar officiƫle debuut in Jong Oranje. De 16-jarige volleybalster uit Leunen speelt normaal gesproken in Oranje onder 18 en kwam in de eerste twee wedstrijden van Jong Oranje (onder 20) niet in actie. De eindronde van het WK onder 20 vindt plaats in Mexico, van 7 t/m 16 juli.

"Ik vond het supervet om mee te gaan", zegt Dagmar Boom. "Dat was al een beloning op zich. Het is mooi om te zien als je naast de kant staat hoe hard het team werkt en hoe goed het aanmoedigen helpt. Maar dat ik dan ook nog mij debuut mocht maken? Dat was echt het hoogtepunt! Ik ben blij dat mijn invalbeurt goed was en ik het team daardoor heb geholpen! Daardoor mocht ik in de derde set nog een invalbeurt doen die ook goed ging. Beide keren heb ik goed geholpen en daar ben ik erg blij mee. Het was een supermooie ervaring, en ik ben blij dat we alles met 3-0 hebben gewonnen."

Dagmar Boom speelt dit seizoen voor TalentTeam Papendal/Arnhem in de eredivisie.


Handbalsters Manual halen uit

Meos-Manual 9-22 (4-11). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (10x), Jantine Rongen (5x), Ankie Billekens (4x) en Lisa de Vries (3x).

Nederweert | De handbalsters van tweedeklasser Manual vertrokken zaterdagavond ondanks het winterse weer toch naar Nederweert, waar ze een maat te groot waren voor thuisploeg Meos: 9-22. De Venrayse ploeg begon sterk en na vijf minuten stond het al 0-5 in het voordeel van de gasten. Door sterk verdedigend werk en effectief aanvalsspel werd een ruststand bereikt van 4-11. Na de pauze werd die voorsprong verder uitgebouwd. Manual is met deze forse zege het nieuwe jaar ijzersterk begonnen.

Op zaterdag 14 januari ontvangt Manual in sporthal De Wetteling de reserves van Blerick. Dit duel begint om 20.00 uur.