Stem op RooyNet

Venray | RooyNet heeft zich aangemeld voor de Geschiedenis Online Prijs onder de noemer 'Het digitaal geheugen van de gemeente Venray'.

Daarmee dingt RooyNet mee naar de nominatie voor dé prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app van het afgelopen jaar. De concurrentie is groot, want liefst 163 aanmeldingen uit het hele land ambiëren eveneens de beste te zijn. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: de Geschiedenis Online Juryprijs en de Geschiedenis Online Publieksprijs. De Venrayse historische website dingt mee naar de Geschiedenis Online Publieksprijs. Stemmen kan tot uiterlijk 9 februari via www.geschiedenisonlineprijs.nl. Stemmen kan ook via de speciaal voor deze website aangemaakte button op www.rooynet.nl. Per e-mailadres kan op meerdere websites of apps worden gestemd, maar slechts één keer op een bepaalde website of app. Vanaf 23 januari wordt wekelijks de top 20 van de publieksprijs, in willekeurige volgorde, bekendgemaakt.


Geslaagde winterwandeling

Meerlo | De winterwandeling van de Kammeräöj van de Vöskes in Meerlo is succesvol verlopen. Er namen ruim driehonderd personen deel aan deze 15e winterwandeling Veel gezinnen met kinderen waren van de partij. De organisatie was verheugd over de talloze positieve reacties over de landschappelijke route. In de route was een pauzeplaats opgenomen bij oud-prins Toon I (van Lipzig). De volgende winterwandeling wordt gehouden op zondag 7 januari 2018.