Oude foto's bekijken in Schuttersveld

Venray | Een nieuw jaar, maar sommige zaken uit het vorige jaar die goed waren, blijven bij het oude. Zo is het ook met het organiseren door het LGOG afdeling Venray en RooyNet van het bekijken van oude foto's, waarbij gegevens gezocht worden.

RooyNet, de website die het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht brengt met foto's, films, documenten en geluidfragmenten, heeft al meer dan 23.000 foto's met een beschrijving op haar website staan, maar er zijn nog enkele duizenden foto's, waarbij de relevante gegevens ontbreken. Wie zijn de personen op de foto? Wanneer is de foto gemaakt en bij welke gelegenheid? Vragen waarop graag een antwoord gevonden wordt, zodat de historische waarde van een dergelijke foto ook echt tot zijn recht komt. Want elke oude foto geeft op de keper beschouwd een klein stukje Venrayse geschiedenis weer.
RooyNet organiseert in samenwerking met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) Kring Venray e.o. elke derde woensdag van de maand een fotokijkmiddag. De fotokijkmiddagen vinden plaats in Zorgcentrum Het Schuttersveld en de mensen die de middagen bezoeken, ondervinden geweldig veel plezier aan de oude foto's. Op woensdag 18 januari a.s. vindt in de zaal van Zorgcentrum Het Schuttersveld van 14.30-16.00 uur de volgende kijkmiddag plaats. Iedereen is dan welkom om de oude foto's te komen bekijken. De entree is gratis.