Afbeelding

Hardlopen voor het goede doel

Blitterswijck | Een jaar lang hardlopen voor het goede doel. Dat is wat Paul Eickmans (Blitterswijck) en Kim Peters (Wellerlooi) vanaf september vorig jaar aan het doen zijn.

Dit jaar nemen zij deel aan verschillende hardloopwedstrijden (regulier en obstacle runs). Dit met als doel om zoveel als mogelijk donaties bij elkaar te rennen voor het WKOF (Wereld Kanker Onderzoek Fonds), een stichting die zich inzet voor het onderzoek naar de preventie van kanker. Beiden zijn fanatiek hardlopers en weten, net zoals vele anderen, hoe het is om de gevolgen van kanker van dichtbij mee te maken. Dit motiveerde hen om een actie voor het WKOF op te zetten in de hoop op een wereld met minder kanker.

Onder de actienaam Twaalf maanden onderweg voor het WKOF zijn beiden al het hele land doorgereisd, met als gevolg dat zij tot nu toe 196 wedstrijdkilometers in de benen hebben.

De ene keer stonden zij aan de start bij een hardloopwedstrijd voor het goede doel (KIKA en Save the boobies) andere keren bij echte klassiekers zoals de Zevenheuvelenloop of de Rotterdamse Bruggenloop. Helaas hebben beide ook te kampen gehad met blessures, maar de doelstelling om elke maand een medaille te halen hebben ze, ondanks deze tegenslag, weten te halen. Het komende jaar gaat de actie verder en liggen er nog de nodige uitdagingen op hen te wachten. Bij sommige wedstrijden worden ze vergezeld door familieleden of vrienden die ook de stoute schoenen hebben aangetrokken om zich in te zetten voor het goede doel. Eickmans en Peters houden hun belevenissen gedurende dit jaar bij op een blog die via Facebook en de site www.12maandenonderwegvoorhetwkof.wordpress.com te volgen os. Op deze pagina is ook terug te vinden hoe de actie te ondersteunen.