Geen aansluiting op Stationsweg

VENRAY/OOSTRUM | De nieuwe weg over het voormalige BAM-terrein op bedrijventerrein De Hulst I komt niet uit op de Stationsweg. De gemeente heeft na bezwaren de route van de ontsluitingsweg vanaf de Henri Dunantstraat gewijzigd.

De weg over het nieuwe bedrijventerrein zou uitkomen op de Stationsweg, ter hoogte van de huisnummers 179 en 179 A. Niet alleen de bewoners, maar ook de dorpsraad van Oostrum en buurtvereniging Stationsweg/Westerthienweg maakten bezwaar tegen dit plan.

Zij wijzen op de afspraak dat de Stationsweg na de herinrichting autoluw zou worden. De opzet is dat het verkeer tussen Oostrum en Venray zo veel mogelijk gebruik maakt van de Henri Dunantstraat. Door de nieuwe weg vanaf het BAM-terrein zal de verkeersdrukte op de Stationsweg juist toenemen. De bezwaarmakers zien ook het gevaar van een nieuwe sluiproute van en naar Venray ontstaan. Om de nieuwe bedrijfskavels op het braakliggende terrein op De Hulst I te kunnen ontwikkelen is een ontsluitingsweg nodig. Anders zou de helft van de bedrijfskavels onbereikbaar zijn. De gemeente heeft, in overleg met initiatiefnemer Businesspark De Hulst uit Weert, besloten om tegemoet te komen aan de bezwaarmakers. De ontsluitingsweg wordt vanaf de Henri Dunantstraat niet meer doorgetrokken naar de Stationsweg. Vlak voor de Stationsweg komt er nu een keerlus. Wel komt er, voor de veiligheid, bij Oostrumsveld een calamiteitenroute met neerklapbare paaltjes, zodat het bedrijventerrein toch vanuit twee richtingen bereikbaar is bij noodgevallen. De Stationsweg krijgt een opknapbeurt en wordt ingericht als wijkontsluitingsweg. Met een smallere rijweg met voetpaden en fietsstroken. Er worden bomen geplant voor een mooiere uitstraling De Stationsweg behoudt het oude karakter van een dorpstraat. Naast afwisselende bebouwing is er ruimte voor bedrijfswoningen en kleinschalige bedrijvigheid, geen grote loodsen, op het BAM-terrein.