Nieuw fietspad Oostrum-station

OOSTRUM | Er komt een nieuwe fietsverbinding tussen de rotonde op de Deurneseweg bij Oostrum en het NS-station.

Fietsers uit Wanssum en andere Maasdorpen hoeven voortaan niet meer over de Mgr. Hanssenstraat door de kern van Oostrum te fietsen. Langs de Deurneseweg (N270) komt een vrijliggend fietspad. Vanaf de rotonde in Oostrum tot aan het viaduct over de Oirloseweg en het spoor, vlak bij het treinstation. De bedoeling is dat het fietsverkeer naar Venray vanaf hier voortaan de Henri Dunantstraat neemt en niet meer de route over de Stationsweg.

Door het verdwijnen van de rotonde bij de Evenementenhal, moet er ook een oplossing gevonden worden voor fietsers die hier de Deurneseweg oversteken van en naar bedrijventerrein De Blakt.

"Fietsers gaan hier voortaan ongelijkvloers oversteken", zegt wethouder Jan Loonen. Daardoor kan het autoverkeer straks sneller doorstromen. Wellicht dat er een fietstunnel wordt aangelegd.

Aan de zuidkant van de Deurneseweg komt een aparte route voor het landbouwverkeer. "In afwachting van een definitieve oplossing zijn er al enkele maatregelen genomen", aldus Loonen. Zo is onlangs het kruispunt Molenhofweg-Leunseweg aangepast.