Stan Dijks in duel. Op de achtergrond kijken Stan Bakens en Guido Pop toe.
Stan Dijks in duel. Op de achtergrond kijken Stan Bakens en Guido Pop toe. Foto: Henk Lammen

"Het ging supergoed"

Venray-Scoop 6-1 (2-0). Doelpunten Venray: Stan Bakens en Stan Dijks (beiden 2x), Guido Pop en Koen Arentsen.

Venray-Maastricht 5-4 (2-2). Doelpunten Venray: Guido Pop, Koen Arentsen, Sebastiaan Michiels, Niek Pauwels en Stan Deeks.

Venray | Voor eigen publiek boekten de zaalhockeyers van Hockeyclub Venray zondag twee zeges: 6-1 tegen Scoop en 5-4 tegen Maastricht. De promovendus bewijst daarmee na drie speelrondes een aanwinst te zijn voor de Subtopklasse.

Door Henk Lammen

Met een gebalde vuist en een stevige kreet bejubelde Guido Pop in sporthal De Weert het laatste fluitsignaal in het duel tussen Venray en Maastricht. De thuisploeg bejubelde een zwaarbevochten 5-4 zege en bracht daarmee het puntentotaal van de dag op vier. "Het ging supergoed vandaag", glunderde Pop meteen na afloop van het duel, waarin Venray na een 2-2 ruststand en een 5-2 voorsprong de zege nog bijna weggaf. Zo ver kwam het niet, mede door een uitstekende doelman Thijs van Tiel, die in de slotfase nog twee keer moest capituleren maar zijn team voor een puntendeling wist te behoeden. Met negen punten uit zes duels deelt Venray nu de derde plaats met Maastricht. Het verschil met de beide koplopers Weert en Heeze bedraagt slechts een puntje, waarbij moet worden aangetekend dat Weert pas vier duels speelde. "In de eerste ronde was het echt wennen aan het niveau. We spelen tegen teams die op het veld twee klassen hoger spelen", verklaart Pop de matige start van de zaalcompetitie. Het piepjonge team, met drie gastspelers van Asten en Were Di in de gelederen, leerde al snel want in de tweede en derde ronde werden voldoende punten behaald om in de top mee te draaien. Komend weekend wachten in Heeze koploper Weert en hekkensluiter Eindhoven. Vooral tegen Weert hebben de Venrayse zaalhockeyers iets recht te zetten. "Het eerste duel kregen we echt een pak op onze broek, verloren we met 13-2. We gaan het ze nu echt lastig maken, want in dat duel waren we door blessures verzwakt. En liepen we tegen nogal wat kaarten aan", aldus de strijdvaardige Venraynaar. Waar genoeg clubs de zaalcompetitie nog beschouwen als een ondergeschoven kindje, wil Pop daar niets van weten. "Absoluut niet, we zijn net zo gemotiveerd als op het veld. Onze doelstelling was handhaven, maar nu we zo goed draaien, gaan we kijken of er meer in zit. Kampioen worden, zal een moeilijk verhaal worden. We gaan voor een tweede plaats." De zaalcompetitie geldt tevens als voorbereiding op de tweede helft van de veldcompetitie, die vooralsnog teleurstellend verloopt voor Venray. Met negen punten uit elf duels staat het team van coach Cornfiel Kroon sr. slechts tiende. "Ja, het wordt tijd dat we op het veld meer punten gaan pakken", erkent de pas 20-jarige hockeyer. "In vergelijking met vorig seizoen hebben we een hele smalle selectie en aan kwaliteit ingeboet. Maar het zal in ieder geval beter moeten dan in de eerste helft." Met het oog op de langere termijn is hockeyvereniging Venray in gesprek met buurt Horst om de eerste teams samen te voegen. Pop juicht een eventuele samenwerking toe: "Als we de krachten kunnen bundelen, zou dat wel een kwaliteitsimpuls betekenen. Ik vind het een prima idee. Dan kun je samen aan iets moois bouwen."