Gijs en Judith Schapendonk en Roel en Marjoke Jacobs werden zonnetje gezet als winnaars van de Venrayse Ondernemersprijzen 2017.
Gijs en Judith Schapendonk en Roel en Marjoke Jacobs werden zonnetje gezet als winnaars van de Venrayse Ondernemersprijzen 2017. Foto: Marcel Hakvoort

Goesting en Jacobs winnaars

Venray | In Schouwburg Venray zijn vorige week donderdag de Venrayse Ondernemersprijzen 2017 uitgereikt. De winnaar van de Loek Nelissenprijs is Proeflokaal Goesting uit Venray met Gijs Schapendonk als ondernemer. De meeste stemmen voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar Jacobs Dakbedekkingen.

Het thema voor dit jaar was Vakmanschap 2.0. Proeflokaal Goesting is ontdekken, beleven en genieten! Beleving verkopen, al het andere is bijproduct. Met dat motto in het achterhoofd werd op 1 december 2015 Proeflokaal Goesting geopend. Schapendonk en zijn team willen met liefde voor het vak en de producten die ze serveren, beleving overbrengen op de gasten. In een sfeervolle omgeving met pure materialen, puur genieten van het ontdekken van nieuwe smaken. Met 300 bieren, 24 wijnen, 20 whisky's en diverse gin wil Goesting de bezoekers uitdagen nieuwe smaken te ontdekken. "Het vakmanschap van Gijs Schapendonk zie je terug op alle plekken in het bedrijf. Hij kent zijn zwakke punten en vergroot zijn sterke punten maximaal uit. Hij heeft oog voor kwaliteit, sfeer en voert het gastheerschap uit in optima forma. Hij is bereid om te delen en laat lokale middenstanders zoveel mogelijk delen in dit succes. Schapendonk is een relatieman met een enorme gunfactor. Hij heeft met Proeflokaal Goesting een unieke beleving gecreƫerd. Daarnaast is hij een ambassadeur van het bourgondische leven. Niet alleen voor Goesting, maar ook voor Venray", aldus de jury over Gijs Schapendonk met zijn onderneming Proeflokaal Goesting. De meeste stemmen van de avond voor de Rabobank Publieksprijs gingen naar Jacobs Dakbedekkingen. Roel Jacobs en zijn medewerkers maakten de meeste indruk op het publiek met hun presentatie. Jacobs heeft zich gespecialiseerd in het renoveren, repareren en onderhouden van daken. Door de lange historie is er veel vakkennis in huis. Dit lieten ze zien met hun optreden. Aan Judith Pijnenburg, directeur Rabobank Horst Venray, de eer de prijs uit te reiken aan Roel en Marjoke Jacobs.

Beide winnaars waren zeer blij met de prijs. "Dit had ik niet zien aankomen", aldus Gijs Schapendonk. "Ik zie dit ook als een bekroning op het werk van mijn team." Ook Roel Jacobs was blij met zijn prijs. "Ik kreeg vooral leuke reacties op mijn presentatie waarin ik mijn vader van het podium stuurde omdat niet hij maar ik genomineerd was", lacht de Wanssumse ondernemer. De overige genomineerden waren Tuin en Terras Ysselsteyn, Top Support Dakwerken, De Beejekurf, DesignXpress en Roojboek. Na afloop van de uitreikingen werd de avond feestelijk afgesloten in de foyer van de schouwburg. De winnaars zijn zaterdag 21 januari te zien in het programma Venray in bedrijf aan tafel op Peel en Maas TV. De opnames hiervan vinden vanavond, donderdag, plaats in Zaal Zeven van Hotel Asteria. Publiek is hierbij van harte welkom.