'BurgerTop Venray belangrijk'

Venray | Sinds eind december is de inschrijving voor de BurgerTop Venray geopend. Er zijn tot op heden al een kleine 50 aanmeldingen, afkomstig uit de gehele gemeente. Een van die aanmeldingen komt van Linda Custers-Jansen, 35 jaar uit Ysselsteyn. Zij vertelt graag waarom zij deze dag zo belangrijk vindt.

In het dagelijkse leven is Linda moeder, radiodiagnostisch laborant en vrijwilliger voor Vrienden van 't Zorghuus. Daarnaast probeer zij zichzelf te ontwikkelen op projectgebied door middel van scholing, het initiëren van acties in de buurt en het participeren in bijeenkomsten betreffende maatschappelijke en sociale onderwerpen.

Naar aanleiding van de uitnodiging/raamposter maakte Linda de keuze om zich aan te melden voor de eerste BurgerTop. Dit deed zij omdat zij het belangrijk vindt om ervaringen en ideeën te delen en op te doen.

Daarnaast vindt Linda het fijn om met andere betrokken mensen een beeld te krijgen van mogelijkheden, initiatieven en professionele vakkennis die voorhanden is op het gebied van zaken die spelen rondom maatschappelijke en sociale belangen. "De BurgerTop kan een bijdrage leveren doordat ideeën of juist 'gemopper' van de burger tot uiting worden gebracht binnen een kring van mensen die hierin eventueel iets kunnen betekenen.", aldus Linda. "Inspelen op de behoeften en wensen van de bewoners en gebruik maken van de kennis, kunde en inzet van de betrokken partijen, daar kan de BurgerTop een bijdrage aan leveren.", geeft Linda aan.

Ideeën waar Linda zoal aan denkt zijn: bewoners van de eigen straat elkaar (meer) laten ontmoeten op een ongedwongen, leuke wijze, zodat mensen meer verbinding en inzicht krijgen, zoals mogelijkheden in elkaar een helpende hand bieden (zoals boodschappen, oppas, tuinieren), gebruik maken van elkaars capaciteiten of eigendommen (lenen grasmaaier, hulp bij installeren tv) of een gezellige middag (kopje koffie, samen naar de speeltuin, enzovoort). Deze ontmoetingen worden georganiseerd door de eigen mensen met steun van een klein team van betrokken burgers en eventuele professionals. Als de kerstversiering eenmaal weg is hangt zij uiteraard de raamposter op. Iedereen mag zien dat ze deelneemt aan de eerste BurgerTop. Vragen? Mail dan naar info@burgertopvenray.nl of kijk op de website www.burgertopvenray.nl.


Ondernemerscafé in Ysselsteyn

Ysselsteyn | Het Starterscafé is een initiatief uit de jaren 2011 en 2012.

De jaren waar vele werknemers door omstandigheden of uit vrije wil zijn overgestapt naar zelfstandig ondernemen. Al snel kwamen signalen dat er behoefte was elkaar te ontmoeten om elkaars ervaringen te delen tijdens bijeenkomsten en voorts behoefte om samen in gesprek te gaan over aansprekende onderwerpen die zowel informatief als interactief van aard kunnen zijn. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een platform waar ondernemers uit diverse branches vrijblijvend samenkomen om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Bijeenkomsten met verschillende doelstellingen variërend van aard, onder andere persoonlijke groei, mogelijkheden onderneming, versterken relaties en netwerken en omgaan met communicatie. De overgang van Starterscafé naar Ondernemerscafé was dan ook een vanzelfsprekend vervolg.

Op woensdag 18 januari is er een Ondernemerscafé onder leiding van René Luijten van BS Morgen. De bijeenkomsten van het Ondernemerscafé worden gehouden in Roelanzia in Ysselsteyn. Vanaf 20.00 uur wordt er invulling gegeven door de gastsprekers en vanaf 22.00 uur is er gelegenheid voor een netwerkborrel. Vragen? Neem gerust contact op met één van de werkgroepleden: Peter Verstappen (Verstappen Financieel Advies), Martijn Berende (Gommans & de Wit), Hans Rongen (Café Rest. Roelanzia), Erik Hegger (Cemcolori Nederland BV), Ellen Wismans (Buro Methodiek). Interesse? E-mail deelname naar: info@buromethodiek.nl.


Ibiza-straat in Evenementenhal

Oostrum | Evenementenhal wil de aanstaande edities van Crea Weekend Voorjaar in Gorinchem, Hardenberg en Venray uitbreiden met een Ibiza-straat om ook meer jonger publiek aan te spreken.

Om deze Ibiza straat te realiseren, is de organisatie op zoek naar exposanten die hieraan willen deelnemen. Het streven is om voor elke editie een Ibiza-straat te realiseren. Hier moeten workshops te volgen zijn met het thema Ibiza. Denk aan het maken van een Ibiza-dromenvanger, Ibiza-bordjes en Ibiza-accessoires (armbandjes, hoedjes, tassen). Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met beursorganisator Linda Blijleven via telefoon (0183)680687, e-mail lindablijleven@evenementenhal.nl. In het voorjaar van 2017 organiseert Evenementenhal op drie locaties in Nederland haar Crea Weekend Voorjaarsbeurs. De aftrap is in Gorinchem op 27, 28 en 29 januari, gevolgd door Hardenberg op 17, 18 en 19 februari en afsluitend in Venray op 7, 8 en 9 april. Meer informatie: www.evenementenhal.nl/crea.

Bijbellezingen in Zonnelied

Venray | De werkgroep Vorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente Venray en omgeving houdt op de woensdagen 11, 18 en 25 januari van 20.00 tot 22.00 uur lezingen over de Bijbel in Het Zonnelied aan de Kiosk 6 in Venray.

Piet Schelling heeft het boekje Vreemd en Bizar geschreven. Het bestaat uit twaalf onmogelijke teksten uit de bijbel. Voor de omgang met de Bijbel als Woord van God is het van belang dat de lezers zich bezinnen op deze verhalen. De lastige en kritische vraag of God door en in zulke verhalen spreekt, is onvermijdelijk. Vreemd en bizar wordt gebruikt als leidraad in dit leerhuis. Piet Schelling is emeritus-predikant en publicist. Opgeven kan bij Hermie van Helsdingen via e-mail hamvanhelsdingen@home.nl of telefoon (077)3982920.