Afbeelding

Musical Vals in schouwburg

Venray | De thrillermusical Vals is gebaseerd op de gelijknamige Young Adult-bestseller van Mel Wallis de Vries, een van de succesvolste jeugdauteurs van dit moment. De voorstelling is tot en met februari te zien door heel Nederland en speelt op dinsdag 17 januari om 19.30 uur in Schouwburg Venray.

Vals gaat over een groepje vriendinnen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. Ze doen er eerst een beetje lacherig over, maar dan verdwijnt een van de vriendinnen opeens na een ruzie.

De overgebleven meiden zijn bezorgd, maar denken dat hun vriendin naar huis is gegaan. Als er daarna nog iemand verdwijnt en ze bloedsporen vinden in de sneeuw, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Door het slechte weer kunnen ze geen kant op en de sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten ze eigenlijk wel alles van elkaar?

In deze spannende musical zijn te zien: Priscilla Knetemann (bekend van SpangaS en Gooische Vrouwen), Patricia van Haastrecht, Rianne Peterson, Vivian Panka en Stef Pits. Voordat de voorstelling begint is er in het theater voor alle bezoekers een covermodelwedstrijd met fotograaf en visagist. De thrillermusical Vals is gemaakt voor het team van BOY 7 – Live on stage, met muziek en regie van Fons Merkies (Turks Fruit en Dolfje Weerwolfje) en liedteksten van Sjoerd Kuyper (Turks Fruit en De Kleine Blonde Dood). De voorstelling is geproduceerd door DommelGraaf en Michiel Morssinkhof.

Kijk voor alle speeldata en locaties op de website www.valsthrillermusical.nl.

Foto: Boy Hazes.


Café De Verbeelding

Horst | Op donderdag 12 januari beleeft Café de Verbeelding in Horst de vijftiende aflevering.

Café De Verbeelding is een café dat ruimte biedt voor passie en het pleidooi, als een kritische livevariant op Facebook. Het is regionaal bedoeld als ontmoetingsplek voor de toehoorder, alsook voor degene die zijn verhaal kwijt wil. Een scheepsklok staat symbool voor het podium dat iedere klokkenluider, ongeacht met welke boodschap, geboden wordt. Ook is er ruimte voor de kritische noot en de lach.

Het café wordt vanaf 20.00 uur gehouden bij Cambrinus aan de Venrayseweg 94 in Horst en de toegang is gratis.