Afbeelding

40 jaar glaszetter bij Theuws

Venray | Gerrit Weijs is deze week veertig jaar in dienst bij Schildersbedrijf Theuws in Venray. Als 20-jarige begon hij als schilder/glaszetter bij dit Venrayse bedrijf. Anno 2017 heeft de geboren en getogen Heidenaar er nog steeds veel zin in. "Het is mooi als je onder de mensen kunt komen", aldus Gerrit.

Want dat vindt Gerrit het mooiste van het vak. "Contacten met mensen uit heel veel verschillende milieus. "Of je nu bij de burgemeester glas moet zetten of bij een winkelbediende. Het leidt altijd tot leuke gesprekken. En laten we eerlijk wezen, als glaszetter help je bijna altijd de mensen uit de brand. Of het nu door vernieling is of stormschade. Mensen voelen zich meer op hun gemak als het glas is vervangen."

Een job die niet zonder risico's is. "Uiteraard werken we altijd volgens de regels met alle nodige veiligheidsvoorzieningen. Maar het is wel eens voorgekomen dat ik me goed gesneden heb. Vaak als je oud glas moet vervangen kunnen er onvoorziene dingen gebeuren zoals een doorgesneden pees en zelfs een slagaderlijke bloeding."

Uiteraard begint na veertig jaar de leeftijd ook een rol te spelen. "Ik merk dat het werk zwaarder voelt dan in het verleden. Het plezier is er niet minder om. Naast glaszetten heb ik ook regelmatig de verfkwast in de hand. Ook dat is een mooi vak." Veertig jaar bij dezelfde baas is ook bijzonder. "Ik heb het er altijd naar mijn zin gehad en zie ook geen reden om voor mijn pensioen naar een andere baas uit te kijken", aldus Gerrit.


Farfarello in Cambrinus

Horst | Op zondag 8 januari staat Farfarello uit Duitsland als eerste band van 2017 op het podium van Cambrinus in Horst. Farfarello's sound is een subtiele mix van instrumentale folk, gipsy, soms gedreven folkrock en dan weer subtiel en breekbaar klassiek. Van melancholisch tot uitbundig. Violist Mani Neumann speelt alsof de duivel achter hem staat. Mani Neumann en gitarist Ulli Brand vormen de kern van Farfarello. Dit optreden begint om 16.00 uur. Reserveren via www.cambrinusconcerten en alle VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg.