Eerste burgertop voor jongeren

Venray | Op woensdag 11 januari vindt de eerste JongerenBurgerTop plaats op het Raayland College in Venray. Ruim 80 leerlingen, enkele leerkrachten en docenten gaan die dag met elkaar in gesprek. De JongerenBurgerTop is bedoeld om jongeren actief mee te laten denken en te laten participeren in hun omgeving.

De leerlingen, leerkrachten en docenten komen uit de groepen 6, 7 en 8 van het primair onderwijs en klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. Tijdens deze top verzamelen jongeren van 9 tot 16 jaar zich om na te denken over hoe zij vanuit hun eigen burgerschap bij kunnen dragen aan het Venray in de toekomst. Zij proberen hun dromen waar te maken door initiatieven te genereren die de wereld om hen heen beter maken. Zij weten meestal heel goed wat ze willen en wat er nodig is in onze maatschappij die continu in verandering is. Zij gaan concrete, nieuwe voorstellen maken voor de toekomst van Venray. De initiatieven vanuit de JongerenBurgerTop worden meegenomen naar de BurgerTop Venray op 28 januari in de Evenementenhal.

Nooit eerder vond er een JongerenBurgerTop plaats. Dat Venray dit heeft opgepakt en weet te realiseren is een mooie ontwikkeling. Wethouder Martijn van der Putten zal aanwezig zijn bij de JongerenBurgerTop. Als wethouder van de gemeente Venray is hij onder meer portefeuillehouder van de onderwerpen onderwijs en jeugd- en jongerenbeleid. Daar past de JongerenBurgerTop natuurlijk prima bij. Vragen? Mail dan naar info@burgertopvenray.nl of neem een kijkje op de website www.burgertopvenray.nl.


Curlingfinale op ijsbaan

Venray | Dit is alweer de laatste week van het ijsfestijn op het Schouwburgplein in Venray. Nog enkele dagen te gaan en dan wordt de ijsbaan alweer opgeruimd. Zondag 8 januari is de laatste dag van het ijsfestijn editie 2016-2017.

Tot op heden hebben zo'n 5.000 bezoekers de ijzers onder gebonden en genoten van de ijsbaan. In de laatste week van de ijsbaan staan het discoschaatsen en de finale van het curlen op het programma. Het discoschaatsen is op zaterdag 7 januari vanaf 19.00 uur.

Op zondag 8 januari komen de teams die zich gekwalificeerd hebben voor de finale van het curlen met hun supporters naar de ijsbaan. Deze finale start rond de klok van 15.00 uur, waarbij wordt gestreden om de eerste echte Venrayse Curling wisselcup.

Onderstaande teams hebben op 19 en 20 december de finale weten te behalen:

De eerste vier van maandag 19 december:
1. Sector Security team 1 (24 punten)
2. Gemeente Venray (20 punten)
3. Maessen bedrijven (18 punten)
4. RABO team 1 (16 punten)


De eerste vier van dinsdag 20 december:
1. Rabo team 2 (22 punten)
2. Secutor Security team 2 (18 punten)
3. Stage Crew (16 punten)
4. Wolff Jeans (13 punten)


Iedereen is van harte uitgenodigd om naar deze finale te komen kijken.