Afbeelding

Dagmar Boom naar Roemenië

Leunen | Volleybalster Dagmar Boom uit Leunen reisde woensdag met Jong Oranje af naar Roemenië voor de eerste ronde van het WK-kwalificatietoernooi.

De ploeg van bondscoach Julien van de Vyver speelt in Ploiesti achtereenvolgens tegen Frankrijk (donderdag), Estland (vrijdag) en thuisland Roemenië (zaterdag).

Nederland moet zijn poule winnen om zich te kwalificeren voor de tweede ronde van het toernooi, óf bij de beste drie nummers twee van alle vier de poules eindigen.

Als dat lukt, dan kwalificeert Jong Oranje zich voor de tweede en laatste kwalificatieronde in mei. De eindronde van het WK onder 20 vindt plaats in Mexico, van 7 t/m 16 juli.

Dagmar Boom speelt dit seizoen voor TalentTeam Papendal/Arnhem in de eredivisie.

Foto: Henk Lammen.


Studenten zoeken gastgezinnen

Venray | Begin 2017 is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland-programma van Travel Active.

Verschillende buitenlandse studenten zijn in de omgeving van Venray op zoek naar één of meerdere gastgezinnen die het leuk zouden vinden om hen een thuis te bieden.

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven.

Ze dragen bij aan een onvergetelijke ervaring voor het gezin, maar ook voor de student die zijn of haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator van Travel Active.

De studenten die in januari naar Nederland komen, komen onder andere uit België en Brazilië en blijven een bepaalde periode in Nederland. Dit kan variëren van een aantal maanden tot een semester tot aan een heel schooljaar. Rodrigo en Armelle stellen zich alvast aan u voor.

Rodrigo uit Brazilië: "Ik ben extravert, aardig en creatief. Ook vind ik het leuk om gitaar te spelen, te lezen en nieuwe dingen te proberen!" Armelle uit Franstalig België: "Ik ben sociaal, vriendelijk en georganiseerd. Ook vind ik het leuk om te paardrijden, muziek te luisteren en te lezen!" Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met het High School Holland team via telefoon (0478)551900 of e-mail highschoolholland@travelactive.nl.

Op de website www.travelactive.nl/high-school-holland is meer informatie te vinden en stellen Rodrigo, Armelle en alle andere studenten die nog een gastgezin zoeken zich alvast voor.