Afbeelding

Vrienden van de Piëlhazekeutels

Venray | Er komt een nieuwe activiteit in het vastelaovesseizoen. De verenigingen De Hazelkeutel en De Piëlhaas tekenen samen voor de organisatie van Vrienden van de Piëlhazekeutels live, op zondagmiddag 19 februari in de foyer van de schouwburg.

In de lijn van Vrienden van Amstel live zingen vastelaovesvierders elkaars liedjes. Het is de bedoeling om vooral de jeugd en andere Venrayse verenigingen erbij te betrekken. Vorig jaar tijdens het jubileummatinee is dit idee voor het eerst omarmd. Nu heeft De Roojse Hofkapel ook haar medewerking toegezegd.

"We moeten jongeren een podium geven om hun zangkunsten te laten horen. Wat is er dan mooier voor kinderen dan zingen met de volwassen artiesten van de cd?", zegt Huub Janssen, een van de organisatoren. Het wordt een familiemiddag pur sang. Ook aan de kleinsten wordt gedacht. Het programma is nog niet helemaal ingevuld. Ideeën? Geef ze dan door via e-mail huubjanssen11@icloud.com.

Foto: Hoedemaekers Venray.


Lezing over vliegtuigcrashes in Ysselsteyn

Ysselsteyn | Oud-straaljagerpiloot Joop Hendrikx verzorgt op woensdag 11 januari een lezing over vliegtuigcrashes in Ysselsteyn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In Ysselsteyn kwamen in totaal veertien vliegtuigen neer van de in totaal 44 neergestorte vliegtuigen in de gemeente Venray. Het varieerde van een noodlanding per parachute tot een triest einde na een verbitterd luchtgevecht.

Als lid van de Planehunters, mensen die onder andere met een metaaldetector van alles proberen op te sporen over neergestorte vliegtuigen, neemt hij de aanwezigen met een boeiend verhaal mee langs de diverse crashes. De lezing wordt gehouden door Stichting Historie Ysselsteyn in gemeenschapshuis Smelehof in Ysselsteyn. De avond begint om 20.00.

Aan bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten van de avond gevraagd.