Afbeelding
Foto: Ron Koenen

De Hommel steunt Stichting Yigit

Venray | De opbrengst van de Kerst-Inn van pc Daltonschool de Hommel in Venray was dit jaar bestemd voor de Stichting Yigit. Zij kreeg op het eind van de avond een bedrag van 1605 euro overhandigd.

Yigit Koçyigit (een leerling van de Hommel) vecht al sinds zijn derde jaar tegen een agressieve tumor in zijn zenuwstelsel, een neuroblastoom. Na zeven maanden chemo in het Prinses Maxima Centrum wordt Yigit meer en meer schoon verklaard. Helaas is er voor Yigit in Nederland geen verdere behandeling meer mogelijk. De familie van Yigit wil nu opnieuw naar Amerika om hem daar verder te laten behandelen. In het Children's Hospital of Philadelphia komt hij in aanmerking voor chemoimmuuntherapie bij Dr. John M. Maris. Hiervoor is echter heel veel geld nodig! Deze behandeling kost 2.7 miljoen en de zorgverzekeraar vergoedt deze behandeling niet.

Daarom is de Stichting Yigit bezig met allerlei acties om geld in te zamelen. Ook de Hommel wilde natuurlijk een steentje bijdragen en samen met de Stichting Yigit werden er tijdens de Kerst-Inn spulletjes verkocht, een tombola georganiseerd en een collecte gehouden. Op stichtingyigit.nl is meer informatie te vinden.