Afbeelding

Aanmelden voor Vlakwatercross

Venray | Op zaterdag 28 en zondag 29 januari organiseert ATV Venray voor de 41ste keer de Vlakwatercross. De aanmelding is gestart voor dit tweedaagse evenement in het natuurgebied Vlakwater.

Op zaterdag 28 januari strijden als eerste de scholierengroepen 1 t/m 8 van de verschillende basisscholen uit de gehele regio tijdens de Peel en Maas TV scholierenloop om de verschillende titels in een loop met nevenactiviteiten. Wederom zijn de estafettes voor teams bestaande uit een ploeg van vier scholieren, van wie maximaal twee jongens, per leeftijdsgroep opgenomen (voor de groepen 3 t/m 8). Om mee te doen aan de estafettes, moeten de deelnemers ook individueel mee hebben gedaan. De wedstrijden starten om 11.30 uur. Inschrijven voor de scholierenloop kan via de basisschool.

Op de zaterdagen 14 en 21 januari worden extra trainingen gehouden voor de schooljeugd die wil deelnemen. Start om 10.00 uur bij de Perdstal, Kempweg 164. De deelname is gratis en van tevoren aanmelden hoeft niet.

Om 13.30 uur start zaterdag 30 januari de jaarlijkse loop voor mensen met een verstandelijke beperking over 350 meter. Ook voor NSG- atleten worden nevenactiviteiten georganiseerd. Op zondag 29 januari start om 10.30 uur de lange cross over 8040 meter. Om 11.30 uur begint de WIVO - korte cross die 4020 meter lang is. De Vlakwatercross maakt deel uit van het ProfCore LimBra-crosscircuit, waaraan een negental Limburgse en Brabantse verenigingen deelnemen. Net als vorige jaren lopen de wedstrijdatleten en de recreanten gezamenlijk de korte en lange cross. Er worden afzonderlijke klasseringen opgemaakt voor de diverse categorieën. Vanaf 12.15 uur starten de diverse Jumbo Winters-jeugdlopen. Ook dit jaar mogen weer jongens en meisjes die geen lid zijn van een atletiekvereniging aan deze wedstrijd deelnemen.

Aanmelden voor de scholierenlopen kan via de basisschool gebeuren of individueel via info@atvvenray.nl. De deelnemerskosten bedragen 2.50 euro per deelnemer. Inleveradressen Sportlaan 1 De Wieën (clubhuis) of Niessenstraat 5 Venray-Veltum. Inschrijven voor de NSG - cross op zaterdag 28 januari via info@atvvenray.nl. Ook hiervoor bedragen de deelnemerskosten 2.50 euro. Inschrijven voor de veldlopen op zondag 29 januari via www.inschrijven.nl. Jeugdleden van atletiekverenigingen kunnen zich ook inschrijven via hun vereniging middels het A- formulier. Voorinschrijven tot 23 januari. Op de wedstrijddag kan worden ingeschreven tot een half uur voor aanvang van de betreffende loop. Voor informatie: telefoon 0478-582842 of 631452 of email info@atvvenray.nl Verdere informatie via de website www.atvvenray.nl.