Zuid-Nederlands buutkampioen

Wanroij | Het festijn trekt al jaren ook vele bezoekers uit de gemeenten Venray en Boxmeer. Stichting Carnavalsactiviteiten land van Cuijk organiseert in 2017 al voor de 21e keer het Zuid-Nederlands Buutkampioenschap.

De beste buutreedners uit Limburg en Brabant staan op vrijdag 17 maart 2017 in de ton in 't Wapen van Wanroij. Wie van de vier Limburgse en vier Brabantse buutreedners neemt dit jaar de titel van meervoudig kampioen Berry Knapen over?

In de pauze kan het publiek in de zaal genieten van cabaret en zang. Aansluitend zijn er op zaterdag 18 maart, vrijdag 24 en zaterdag 25 maart 2017 weer de gala-avonden waar de vier beste buutreedners van het kampioenschap optreden met in de pauzes cabaret, zang en dans. Alle avonden beginnen om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

De kaartverkoop start op zaterdag 14 januari, uitsluitend telefonische vanaf 9.00 uur, bij Stichting Carnavalsactiviteiten Land van Cuijk.

De kaarten kunnen opgehaald worden op zaterdag 21 januari 2017 tussen 9.00 uur en 12.00 uur bij Theo Arts, Pleinstraat 35 in Rijkevoort. Kaarten zijn alleen te bestellen via de telefoonnummers 06-12715658 en 06-10298978 Voor meer informatie over dit kampioenschap kijk op de website www.buutkampioenschap.nl en/of Facebook.


BZB Unplugged in Herberg Thijssen

Vierlingsbeek | Voor de tweede keer in de geschiedenis komt BZB met zijn Unplugged Tour naar Herberg Thijssen in Vierlingsbeek.

Op zaterdag 14 januari om 21.00 uur betreedt BZB het podium van Herberg Thijssen. Wat ooit begon als een eenmalig optreden is nu, ruim twee decennia later, nog steeds een begrip in het Nederlandse livecircuit. Met een enorme bak ervaring is de band uitgegroeid tot een muzikale kameleon die zich op elk podium thuis blijkt te voelen. Of dit nu is in een grote feesttent, in een kroeg tijdens unplugged optredens, in het theater of op een festival.

Dit kleurrijke gezelschap maakt er overal een overrompelend optreden van. Dit hebben ze al bewezen op Pinkpop, Parkpop, FestyLand, Lowlands, Paaspop en de Zwarte Cross, maar ook op Vierlingsbeekse Open Air. BZB staat voor feest, spelplezier, interactie en theatrale acts, verpakt in een energieke live show.

Gewapend met krakers zoals Echte Vrienden, Koning Pintenman, Ik Leer Het Nooit en de Bankzitter is stilstaan onmogelijk. In het voorprogramma staan The Wetnecks. De zeven broers van The Wetnecks, straight from Alabama (USA), zijn klaar om Nederland te veroveren. Deze nieuwe festivalsensatie speelt hits van toen en nu in Hilbilly-stijl en zet gegarandeerd de boel op de kop. Meer informatie en kaartverkoop http://bit.ly/HerbergThijssen BZB.


ZijActief Oostrum

Oostrum | ZijActief Oostrum houdt op dinsdag 17 januari vanaf 19.30 uur de jaarvergadering met aansluitend kienen in D'n Oesterham Oostrum. Alle leden zijn welkom. Tevens worden deze avond de jubilarissen gehuldigd. Na alle officiƫle handelingen wordt de avond voortgezet met de jaarlijks terugkerende kienavond met prijzen.

Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is op zoek naar een vrijwilliger Nederlandse les bij EVA Vrouwencentrum Venray. Omschrijving vacature: zelfstandig een groep vrouwen twee keer per week van 9.00 tot 11.30 uur Nederlandse les geven en/of een keer per week in de avonduren aan zowel vrouwen als mannen. Wensen: Affiniteit met de doelgroep. Een onderwijsachtergrond is prettig maar niet noodzakelijk. Match, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.


De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo is op zondagmiddag 8 januari de Limburgse klokkenmaker Jan Wilmar te gast. Er zijn enkele klokkenmakers aan het werk en er wordt extra toelichting gegeven bij de klokken die Wilmar in De Locht exposeert. Tevens zijn er demonstraties van oude ambachten. Met de traditionele veilingklok worden biologische groenten geveild. In de kapel verzorgt Loes van Dijk een optreden op harp. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De demonstraties beginnen om 13.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.

KBO

Venray | De sfeeravond van de KBO wordt gehouden op woensdag 1 februari in partycentrum Anno'54. De kaartverkoop is op de donderdagen 12 en 19 januari van 10.00 tot 12.00 uur in De Kemphaan.

Dorpsradenoverleg

Heide | Stichting Dorpsradenoverleg Venray houdt op maandag 9 januari om 20.00 uur een vergadering in gemeenschapshuis Gelderkoel aan de Heidseweg 72 in Heide. Op de agenda: stand van zaken openbaar vervoer en verslag commissies en werkgroepen Via Venray, website, Glasweb. Na afloop is het tijd voor de nieuwjaarsborrel.

Oud papier

Venray | Zangers van St. Frans haalt op woensdag 11 januari oud papier op in de wijken Landweert 1 en Landweert 2. Er wordt begonnen met ophalen vanaf 18.30 uur.