Afbeelding

Bloembollenactie Lions Venray

Venray | Op de valreep van 2016 zijn op de rotonde Zuidsingel/Brukske in Venray bloembollen geplant door de mannen van Lionsclub Venray.

Deze tulpenbollen zijn onderdeel van een actie van Lions Nederland die de opbrengsten schenkt aan de stichting Het Vergeten Kind, ter bevordering van de opvang en ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen die zijn aangewezen op pleegzorg.

De Lionsclubs zetten zich ervoor in dat 'vergeten' kinderen niet langer worden vergeten. Dat ze weer écht kind kunnen zijn op plekken waar ze zich thuis kunnen voelen. Plekken waar ze kunnen spelen, bewegen en hun trauma's in alle rust kunnen verwerken. Onder professionele begeleiding en met de beste nazorg als ze eenmaal de opvang verlaten. Lions Clubs International is de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld. In 2017 bestaan de club 100 jaar.

Dat wordt wereldwijd gevierd door 100 miljoen mensen te helpen. In Nederland is het 'nationaal cadeau' een tovertuin in elk district voor de 33.000 'vergeten kinderen'. Help ons daarbij. Volg een Lionsclub in de buurt. Voor meer informatie kijk op de website www.lions.nl.

Onder grote belangstelling van passerende automobilisten zijn op 28 december de bloembollen gepoot op de voorgrond van het kunstwerk van Gussen Wie Gezin de Knobbeltjes.

In het voorjaar gaan daar de Lions letters opbloeien en de aandacht vestigen op Het Vergeten Kind.