Nieuw: digitaal stemmen

Venray | De voorbereidingen op de uitreiking van de Venrayse Ondernemersprijzen 2017, donderdagavond 5 januari in de vernieuwde Schouwburg Venray, zijn in volle gang.

Ook achter de schermen wordt hard gewerkt aan het programma. Het organisatiecomité is in 2015 vernieuwd. Voor de editie van dit jaar is tevens weer een vernieuwing in het programma van de Venrayse Ondernemersprijzen doorgevoerd: er kan voor de publieksprijs voor het eerst digitaal worden gestemd op de genomineerden.

Iedereen is bekend met de namen van de genomineerden die jaarlijks achter op het entreebewijs vermeld staan. Na de optredens van de ondernemers mag het publiek jaarlijks een stem uitbrengen voor de Rabobank Publieksprijs.

Dit doen de toeschouwers door hun favoriet aan te kruisen op het entreebewijs. Deze kaarten worden vervolgens opgehaald door de organisatie en geteld. De genomineerde die de meeste stemmen krijgt, gaat er uiteindelijk met de Rabobank Publieksprijs vandoor.

Voor de aankomende editie van de Venrayse Ondernemersprijzen gelden nog steeds dezelfde regels. Er wordt echter niet meer gestemd door middel van het aankruisen van de favoriet, maar er kan digitaal worden gestemd.

Op het entreebewijs van de bezoekers staat voor iedereen een unieke code. Met deze code kan op de website www.ikstemVOP.nl gestemd worden op een van de genomineerden. Het is dus belangrijk dat de bezoekers een smartphone meebrengen naar de vernieuwde schouwburg.

Als iemand geen smartphone heeft, kan de smartphone van de buurman- of vrouw gebruikt worden. De code is namelijk voor iedereen uniek. Op deze manier wordt gewaarborgd dat iedereen één stem kan uitbrengen. Het stemmen vindt plaats nadat de presentaties van de genomineerden zijn afgelopen.

De genomineerden zijn De Beejekurf – Mathijs Jacobs, Goesting – Gijs Schapendonk, DesignXpress – Tom Smits, Jacobs Dakbedekkingen – Roel Jacobs, Roojboek – Maria en Piet Spelt, Tuin en Terras Ysselsteyn – Roland en Sandra Linders en Top Support Dakwerken – Frank Schaeffers.

Het thema Vakmanschap 2.0 staat tijdens de editie 2017 centraal.