'Aanvulling op nieuwsblad"

Venray | In de loop van 2017 introduceert Peel en Maas een digitale krant voor alle abonnees. Dit betekent niet dat de papieren krant verdwijnt, maar juist een aanvulling op de oude, vertrouwde Peel en Maas.

Uitgever Christ van den Munckhof volgt de ontwikkelingen in medialand natuurlijk ook op de voet. Steeds meer mensen lezen digitaal. "Onze abonnees krijgen komend jaar de mogelijkheid om Peel en Maas niet alleen als papieren krant, maar ook digitaal te ontvangen. Voor postabonnees wordt het zelfs mogelijk om alleen voor een digitaal abonnement te kiezen. Dat abonnement kunnen we goedkoper aanbieden omdat de portokosten dan komen te vervallen." Mensen die zich op de digitale versie van Peel en Maas abonneren, krijgen de jongste versie meteen op donderdag via de mail toegestuurd, vervolgt hoofdredacteur Ron Koenen van Peel en Maas (TV). "We zijn momenteel ook aan het onderzoeken of het zowel redactioneel als commercieel zin heeft om aan het begin van de week, op maandag- of dinsdagavond, al met een vroege digitale versie van Peel en Maas te komen, waarin wordt teruggeblikt op de gebeurtenissen van voor en tijdens het weekend. Die digitale krant wordt dan aangevuld met reportages van Peel en Maas TV." Peel en Maas (TV) moet mee met de razendsnelle ontwikkelingen op mediagebied. "Je ziet ook in de cijfers van het afgelopen jaar dat steeds meer mensen het nieuws via de website tot zich nemen. Dat vermoeden hadden we al en dat wordt nu ook door de nieuwste jaarcijfers bevestigd."

De website www.peelenmaasvenry.nl telde in 2016 maar liefst 1,2 miljoen paginaviews, via 711.386 sessies. Van alle websitebezoekers was 54% man en 46% vrouw. Andere weetjes zijn er ook. Zo bezochten ruim 307.000 bezoekers de website via social media, van wie 277.000 (90%) via Facebook en 29.000 (bijna 10%) via Twitter. 50% van de bezoekers komt via de smartphone (359.000) op de website, eenderde deel via de 'ouderwetse' computer (243.000) en 15% bezoekt de site via de tablet (108.000). De uitzendingen van Peel en Maas TV op YouTube telden in 2016 ruim 170.000 weergaven met een totale kijktijd van 465.529 minuten (=7758.82 uur). Van de Peel en Maas TV-kijkers op YouTube was 66% man en 34% vrouw. "Koploper was de uitzending van de populaire meidengroep K3 in Evenementenhal Venray met 18.500 weergaven en een totale kijktijd van 36.357 minuten. Dat is 605 uur. Het is duidelijk dat het ook voor ondernemers steeds aantrekkelijker wordt om rondom tv-programma's of op de Facebookpagina van Peel en Maas (TV) te adverteren. Die mogelijkheden bieden we nu ook", aldus Van den Munckhof.