Wethouder Lucien Peeters opende het Piëlrundje Ysselsteyn, vlak daarna raakte hij bij een harde val ernstig gewond.
Wethouder Lucien Peeters opende het Piëlrundje Ysselsteyn, vlak daarna raakte hij bij een harde val ernstig gewond. Foto: Rikus ten Brücke

Zware val wethouder

Ysselsteyn | Wethouder Lucien Peeters heeft donderdag bij een val op de zojuist geopende mountainbikeroute Piëlrundje Ysselsteyn twee nekwervels gebroken.

Peeters, die enkele minuten eerder de nieuwe route van Tourclub Ysselsteyn officieel had geopend, moest na een kwartiertje fietsen plotsklaps hard in de remmen knijpen voor een balk over de weg, sloeg hierdoor over de kop en belandde vervolgens met zijn hoofd op de grond. De onfortuinlijke wethouder werd na zijn nare buiteling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek uit een scan dat twee van zijn nekwervels zijn gebroken. "Maar er zijn gelukkig geen verschuivingen. Het had nog veel erger kunnen zijn. Ik heb écht geluk gehad, want het was een behoorlijke salto die ik maakte", zegt Peeters, die maandag gewoon weer aan het werk ging. "Na zes weken gips zou alles weer hersteld moeten zijn. Mijn nek zit nu in een strakke brace, de komende tijd mag ik in ieder geval niet fietsen of autorijden en moet ik het rustig aan doen. Maar naar omstandigheden gaat het goed." De val was een smet op de opening van de 38 kilometer lange route, zegt bestuurslid Joep Poels van Tourclub Ysselsteyn. "Ja, we zijn erg geschrokken. Het was gewoon een stomme val. Ik fietste samen met Hennie Beelen vlak achter Lucien en zagen hem vallen. Vervolgens heeft Hennie de eerste hulp verleend en heb ik het alarmnummer 112 gebeld. De meeste andere deelnemers hebben het ongeluk niet gezien. Maar gelukkig gaat nu naar omstandigheden redelijk met Lucien. We wensen hem een snel herstel."