Korte cursus

Venray | Start het jaar met een webinar van de bibliotheek en leer stressvrij omgaan met de uitdagingen op het werk en privé.

Deze korte cursus geeft praktische tips en achtergrondinformatie. De cursus kan gevolgd worden naast het reguliere cursusaanbod van de bibliotheek. Leden van BiblioNu kunnen gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan de persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma. Als extra bonus is er elke maand een gratis korte cursus. In januari gaat het over stressbestrijding. In februari is er aandacht voor solliciteren. Van het vinden van vacatures tot het uitblinken tijdens het sollicitatiegesprek. De online cursussen zijn populair op bibliotheek.nl. Al meer dan 8000 mensen hebben een of meerdere online cursussen gevolgd. Dit is de top 5: Digitale fotografie, Spaans basis, Engels basis, Blind en snel typen op keyboard en smartphone en Breinleren: onthouden. Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheek.nl/cursussen.


Tabletcafé BiblioNu

Venray | Voor wie alles wil weten over de nieuwste apps, functies op de tablet, smartphone en e-reader houdt de bibliotheek in Venray ook dit jaar weer tabletcafé's. Deze bijeenkomsten vinden elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur plaats. De eerste bijeenkomst is zaterdag 7 januari. Studenten geven uitleg, maar deelnemers kunnen ook elkaar helpen. Het tabletcafé is geen cursus of workshop, maar een samenzijn van gebruikers. Zorg dat het apparaat is opgeladen en neem gebruikersnaam en wachtwoord mee. De deelname is gratis.