Afbeelding

Venray van toen: vastelaovend 1950

Venray | Op Peel en Maas TV is zaterdag 7 januari de vijftigste uitzending van Venray van toen te zien. Sinvid Mediamakers startte in 2012 in samenwerking met Peel en Maas TV met het produceren van dit historische tv-programma Venray.

Nagenoeg alle intro's van de uitzendingen zijn aangekondigd door presentator Paul Rutten. Vandaag de dag is Sjang Vollenberg de vast tekstspreker. De uitzending van komende zaterdag staat in het teken van de vastelaovend in 1950, met prins Jan Tillemans. Unieke beelden laten zien hoe destijds de nieuwe prins werd gepresenteerd. Na de eerste uitzending, zaterdagavond om 19.00 uur, wordt het programma elk uur herhaald tot en met zondag 8 januari 18.00 uur. Foto: onder toeziend oog van commandant Frans Hendriks van schutterij 't Zandakker inspecteert prins Jan Tillemans de erewacht.


Wanssum Creatief

Wanssum | De inwoners van Wanssum houden op zaterdag 7 en zondag 8 januari in De Zandhoek van 10.00 tot 17.00 uur Wanssum Creatief. Er zijn onder meer beeldhouwwerken, schoolfoto's van vroeger, schilderijen, kaarten, bijenkaarsen, houtsnijwerk, keramiek en sieraden te zien. Ook kunnen de bezoekers genieten van een optreden van een dansgroep met muziek en zang. Op zaterdag wordt de expositie om 10.00 uur geopend.