Lizanne Arts:
Lizanne Arts: "Alles wat ik nu nog meemaak, is een cadeautje." Foto: Henk Lammen

Lizanne Arts in halve finale LVK

Oostrum | Het nummer De réjunie van Lizanne Arts is doorgedrongen tot de halve finale van het LVK 2017. De ballad over Rooj is één van de vier liedjes uit de gemeente Venray die de halve finale gehaald hebben. En daar is de zangeres uit Oostrum blij mee.

Door Aron van Peer

Het liedje was vooral gemaakt voor de liedjesavond in Venray, maar de eerste vijf liedjes daarvan worden automatisch ingeschreven bij het LVK. "Ik zeg zelf de hele tijd: alles wat ik nu nog meemaak, is een cadeautje. Het LVK is weer een stapje hoger, dus dat is leuk."

Alles wat Lizanne Arts nu meemaakt is 'een cadeautje' omdat ze helemaal niet had verwacht zo ver te komen. "Ik ben er nog nooit voor geselecteerd en ik ben slechts derde geworden op de Venrayse cd, dus dat maakt de verassing wel groot." De dag voordat de uitslag binnenkwam, werd aan Lizanne al verteld dat ze erbij zou zitten.

"Ja, de schrijver van het liedje zei me dat ik de halve finale ging halen. Hij is dan misschien niet helemaal objectief, maar hij kon het zich niet voorstellen dat er zestig mooiere nummers zijn." En objectief of niet, hij kreeg gelijk. Want De réjunie zat bij de eerste tien halvefinalisten (deze worden op willekeurige volgorde bekendgemaakt). "Ik was toch wel zenuwachtig, maar omdat het al zo snel bekend werd, heb ik niet echt heel veel spanning op kunnen bouwen. Al vond ik dat niet zo erg."

De ballad van Lizanne Arts is een nummer dat gaat over de réjunie van vasteloavend. Het moment waarop iedereen weer samenkomt, zegt ze zelf. "Allemaal met hetzelfde doel: om met z'n allen feest te vieren en het gezellig te hebben. Carnaval is iets waar veel mensen van houden, onder wie ikzelf. En in het nummer komt ook terug dat ik wil dat het eigenlijk niet voorbijgaat." Het liedje gaat specifiek over Venray en dat kan wellicht een nadeel zijn voor het LVK. "Ik heb altijd wel gezegd dat het nummer niet ver zou komen omdat het over Rooj gaat. Maar ik sta er nu wel mee in de halve finale, dus ik weet niet of het echt een nadeel is." Ook de vorige nummers van Lizanne gingen over Venray en dat is een bewuste keuze. "Dan blijf je ze hier ook veel horen, en dat is toch waar ik het voor doe. Het is mooi om verder te komen in Limburg, maar Venray is toch de plek waar je vandaan komt en waar de mensen het meest naar je nummers luisteren."

Om Lizanne Arts naar de LVK-finale te sturen kan er op haar gestemd worden op vrijdag 6 januari tussen 20.00 en 20.30 uur en op zaterdag 7 januari tussen 16.00 en 16.30 uur. Op vrijdag 6, 13 en 20 januari worden tussen 18.00 en 20.00 uur de halve finales van het LVK 2017 live uitgezonden op L1-radio en L1-tv. De halve finales worden herhaald op de zaterdagen 7, 14 en 21 januari tussen 14.00 en 16.00 uur. Stemmen kan aansluitend aan de halve finales (en herhalingen) gedurende 30 minuten via telefoon en/of sms. Naast Lizanne Arts staan uit de gemeente Venray ook Bjorn & Mieke, Tamara en Stef Koonings en het duo Goedzat in de halve finale. Op zaterdag 28 januari worden de twintig finalisten bekendgemaakt. De grote finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2017 vindt op vrijdag 10 februari plaats in Heerlen.