Afbeelding

Nieuwjaarsduik maakt doorstart

Horst | De nieuwjaarsduik in Horst maakt een doorstart. De duik op 1 januari dreigde eerder ter ziele te gaan omdat de organisatie aangaf te willen stoppen, maar de traditie wordt voortgezet. Dat meldt de organisatie Cold Turkey in een persbericht.

Het evenement dreigde begin deze maand van de kalender te verdwijnen, nadat het bestuur van de organiserende stichting Cold Turkey aangaf te stoppen. Een enthousiaste groep heeft zich echter aangemeld om de Horster duiktraditie voort te zetten. Achter de schermen is de afgelopen weken hard gewerkt om continuering van het evenement te bewerkstelligen. Jaarlijks springen op 1 januari enkele honderden mensen in het water van de Kasteelse Bossen. Op het strand verzamelen zich steevast duizenden toeschouwers. Deze traditie, die teruggaat tot de eeuwwisseling, moest en zal behouden blijven. In eerste instantie zullen deelnemers en bezoekers niets van de doorstart merken. De naam, het logo, de website, de dag en het tijdstip blijven ongewijzigd.

De nieuwe organisatie neemt dus de hele Cold Turkey-boedel over. De intentie is om de frisse aftrap van het nieuwe jaar voor de lange termijn veilig te stellen. Het komende jaar wordt bekeken hoe er een eigen stempel op het evenement gedrukt kan worden. De nieuwe organisatie krijgt de volledige steun van het huidige bestuur. De komende maand zal de overdracht geregeld worden. Ook Afslag 10, tot voor kort bekend als sportzone Kasteelse Bossen, draagt de nieuwe club een warm hart toe en geeft aan daar waar nodig ondersteuning te bieden.

Zondag 1 januari 2017 was dus toch niet de laatste Horster nieuwjaarsduik. Om exact 12.00 uur gaf burgemeester van Rooij het startschot voor de 17e duik, waaraan 200 mensen deelnamen. Het thema was deze keer – niet geheel toevallig- Afslag 10. Om die reden werd aan de deelnemers gevraagd in sportkleding te verschijnen.


Lezing KBO

Venray | KBO Venray houdt op donderdag 12 januari de lezing Venray in Vogelvlucht, verzorgd door Twan van Els.

Van Els is amateurhistoricus en laat de toehoorders kennis maken met verschillende facetten van de geschiedenis van Venray. Gebruikmakend van een presentatie gaat hij in op de Romeinse tijd, het rijke Roomse leven, de belangrijke betekenis van de psychiatrie en de naoorlogse Venrayse geschiedenis. De lezing begint op 14.00 uur en wordt gehouden in De Kemphaan.

Opgeven kan bij Trees Cadirçi via telefoon 581238 of via e-mail edtreescadirci@ziggo. nl. Een opgavebriefje in de KBO-brievenbus deponeren, mag ook. De middag is ook toegankelijk voor leden van AVOS.