Kerstboom eruit, kamerplant erin

Venray | Kerstboom eruit, kamerplant erin. Wanneer in januari de kerstdecoraties zijn opgeruimd, wordt er plaats gemaakt voor groen. Het is tijd voor nieuwe inspiratie. Intratuin laat de bezoekers de nieuwste trends op het gebied van groen zien.

Vooral de grote kamerplanten zijn in deze tijd van het jaar erg in trek. Mensen zijn toe aan een frisse look met grote planten in leuke potten of manden in een stoere, strakke of landelijke stijl. 'Als je de perfecte kamerplant hebt gevonden, helpen we je een eindje op weg', meldt Intratuin in een persbericht. 'Laat in januari je kamerplant gratis oppotten. Wij verwennen je nieuwe plant met extra voeding en goede aarde. Daarnaast brengen wij hem ook voor je thuis. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je perfecte kamerplant wel in de auto past. Eén van de grote voorjaarstrends van 2017 is de schalenparade. Hier is te ontdekken wat voor creatiefs er te verzinnen is met een schaal. Deze mooie objecten brengen je interieur tot leven. Creëer je eigen minituintje binnen door meerdere varianten plantjes bij elkaar in een grote lage schaal te zetten. Doe bij Intratuin Venray op zaterdag 21 januari mee aan de workshop Schaal decoreren en maak je eigen minituin voor binnen in een prachtige schaal'. De workshop is op inschrijving en kost 35 euro per persoon.

Intratuin is een organisatie, waarin praktijkervaring en specialistische kennis elkaar versterken. Een hechte band van samenwerkende ondernemers en beroepskrachten. De Intratuin-formule bestaat 37 jaar en heeft 60 franchisevestigingen, waarvan 51 in Nederland, vijf in België en vier in Duitsland. Intratuin is een belevenis in elk seizoen. En altijd biedt Intratuin iets extra's: stylingtips, creatieve workshops en speciale acties die onze klanten elk bezoek weer op nieuwe tuin- en woonideeën brengen. Voor meer informatie kijk op de website www.intratuin.nl of bezoek Intratuin, Langstraat 133, in Venray.


Cursus hardlopen bij LoopCentrum

Horst aan de Maas | Vanwege het succes van de huidige beginnerscursus gaat het LoopCentrum, Stationsstraat 137 in Horst aan de Maas, verder met het organiseren van trainingen en clinics voor hardlopers.

Op zaterdag 14 januari start een nieuwe cursus hardlopen voor beginners en herstarters. Door zestien weken lang te trainen onder begeleiding van een gediplomeerde trainer bouwen de deelnemers verantwoord hun conditie op. De groepen bestaan uit maximaal vijftien personen. Zin om kennis te maken met hardlopen en actief te bezig zijn? Kom dan voor meer uitleg naar de informatieavond op dinsdag 10 januari om 19.00 uur in het LoopCentrum. Iedereen is van harte welkom (vol=vol).

Kijk voor meer informatie en aanmelden over deze cursus op: http://hetloopcentrum.nl/hardlopen/trainingen/beginnen-met-hardlopen.


Samenwerking harmonieën

Venray | Op zaterdag 7 januari vindt een unieke samenwerking plaats tussen de harmonieën St. Catharina uit Leunen-Veulen-Heide en Sub Matris Tutela uit Oostrum.

Ze begeven zich deze dag op redelijk onbekend terrein omdat zij aan de slag gaan met muziek en ritmes die niet als vanzelfsprekend in het repertoire van harmonieorkesten zitten. Te denken valt hierbij aan swing, fuga, samba, soul, bossa nova en tango, een verfrissend nieuw geluid dus. Dit gebeurt onder leiding van Marc Huynen. Huynen, trompettist(-docent), studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum en musiceerde in The Glenn Miller Orchestra, Cubop City Big Band, El Tattoo del Tigre, No limit, Il Novo Cente en de WDR Big Band. Hij begeleidde jazzmusici, onder wie Toots Thielemans, Benny Bailey, Rick Kiefer, Chuck en Bob Findley alsook artiesten zoals Belle Perez en Rowwen Hèze. Verder is hij medeoprichter en muzikaal leider van de Mo'Jones Big Band en de bigband de Vitzkids. De avond begint om 20.00 uur bij The B in Venray en de toegang is gratis.

Meer informatie: www.harmonieoostrum.nl en www.harmoniestcatharina.nl.


Ingezonden

Schouwburg en zwembad

Met verbazing lees ik elke week weer de stukken in Peel en Maas over de miljoenen die bij de verbouwing van de schouwburg omgaan en de discussie over zwembad De Sprank, wat men een basisvoorziening noemt. In mijn ogen, als regelmatig bezoeker van de schouwburg, was de 'oude' schouwburg nog in prima staat, met een kleine zaal en een grote zaal. De zaal was te groot, want te vaak was hij niet goed bezet. Maar Venray moet op de kaart blijven op cultureel gebied in de omgeving en daar gaan de miljoenen. Een normaal mens zou denken: hoe kunnen we dit anders oplossen? Bijvoorbeeld door schuifwanden te maken zodat een zaal in 1/3 en 2/3 te delen is, meer voorstellingen door de week plannen, noem maar op. Als wekelijkse bezoeker van het zwembad zie je pas echt het contrast: van de zes douches bij het wedstrijdbad zijn er al jaren nog maar vier waar water uitkomt, de hoeveelheid water van die vier is één als goed en drie als druppelsgewijs te omschrijven. De loszittende tegels worden met tape bij elkaar gehouden, de trap zit los en wordt met afzetband buiten werking gezet. Er wordt gewoonweg niets maar dan ook niets aan gedaan en dan praat ik nog niet eens over het aspect veiligheid. Zo zie je de grote verschillen hoe binnen gemeente en provincie wordt omgegaan met onze 'basisvoorzieningen'. Zit de subsidie/geld wel in de goede potjes? Ik ben ook benieuwd of dat er geld gestoken wordt in het op peil brengen van het achterstallig onderhoud totdat men eruit is hoe men verdergaat met het zwembad. Het zwembad is een basisvoorziening, wat de schouwburg zeker niet is. Politiek in Venray, denk eerst eens na wat nu echt nodig en belangrijk is voordat het wordt gerealiseerd.

L. Verstappen, Leunen.