Afbeelding

Coöperatie Gouden Leeuw van start

Venray | De coöperatie De Gouden Leeuw Venray is op 22 december officieel van start gegaan.

Wethouder Martijn van der Putten onderstreepte het belang van dit soort initiatieven met betrekking tot duurzaamheid en zei dat dit voorbeeldproject door de gemeente Venray een warm hart worden toegedragen. Ook Richard de la Roy (gemeenteraadslid, voorzitter van Venray Energiezuinig en Eco-Makelaar) was aanwezig bij het startschot van het zonnepanelenproject. Vanuit de vensters van de vergaderruimte zagen de aanwezigen de zonnepanelen op het dak van Albert Heijn liggen.

Na een interactieve sessie, waarbij nog enkele vragen werden gesteld en beantwoord konden worden, werd het merendeel van de aanwezigen spontaan lid van de coöperatie en leverden ze hun getekende inschrijfformulieren en ledenovereenkomsten in. Jacques Lemmen, ambassadeur van dit project, zegt erg tevreden te zijn met de resultaten die zijn bereikt en heeft er alle vertrouwen in dat dit duurzaamheidsproject niet op zich zal blijven staan. In de tweede helft van januari 2017 wordt er een eerste algemene ledenvergadering gepland, waar bij onder andere het formele bestuur van de coöperatie wordt gekozen. Belangstellenden voor een bestuursfunctie kunnen zich nog steeds aanmelden. Tijdens deze bijeenkomst worden tevens de zonnepanelen op het dak van Albert Heijn Venray aan de coöperatie overgedragen en vervolgens kan er 'groene' stroom voor de leden worden opgewekt. Voor deze stroom geldt een postcoderoosregeling. Dit houdt in dat er gegarandeerd gedurende vijftien jaren een een-op-een-verrekening van het KWH-tarief (direct) en de energiebelasting minus kosten van de coöperatie jaarlijks aan de leden wordt uitgekeerd.

Er zijn nog panelen ter beschikking waarin mensen kunnen investeren, als particulier of mkb'er, in de postcodegebieden 5801, 5802, 5803, 5804, 5807 en 5809 in Venray, Oostrum of Leunen. Zonnepanelen zijn te reserveren met een inschrijfformulier en een ledenovereenkomst. Die zijn aan te vragen door een mail te sturen naar LLCI@outlook.com, ter attentie van Jacques Lemmen, ambassadeur/ lid coöperatie De Gouden Leeuw Venray. Scan de ingevulde en ondertekende formulieren in en mail deze retour of stuur ze per post naar Jacques Lemmen, Brennerlaan 13, 5801 KC Venray.


Prinsenbal

Veulen | Op zondag 8 januari wordt bij carnavalsvereniging Ut Dartele Veulen de nieuwe prins uitgeroepen. Ook het jeugdtrio wordt bekendgemaakt. Het prinsenbal gaat om 14.11 uur van start in zaal 't Veulen in Veulen.