Venray kan zich ook in 2017 gaan opmaken voor een ploegentijdrit.
Venray kan zich ook in 2017 gaan opmaken voor een ploegentijdrit. Foto: Rikus ten Brücke.

Tweede ploegentijdrit

Venray | Venray krijgt er in 2017 een tweede groot wielerevenement bij. Naast de finish van een etappe van de Eneco Tour op kermismaandag of -dinsdag, wordt eind augustus de tweede editie van de ploegentijdrit gehouden. Aan de eerste uitgave in september dit jaar namen ruim dertig teams deel. Stichting Wielerpromotie Venray wil de ploegentijdrit verder uitbouwen tot een groot sportevenement in Venray.

Door Susan Gijsberts

De reacties op de ploegentijdrit waren zo positief, dat Stichting Wielerpromotie Venray niet lang hoefde na te denken over een vervolg.

"Tijdens de ploegentijdrit kregen we al veel reacties van ploegen én wielrenners die als toeschouwer aanwezig waren, dat ze een volgende keer zeker zouden deelnemen", vertelt bestuurslid Ron Koenen. "Bovendien hebben we zoveel geleerd de eerste keer, dat we nu ook weten wat beter kan en hoe we de ploegentijdrit nog uitdagender en leuker kunnen maken voor de ploegen én het publiek. En we zijn heel blij dat TWC Oostrum in 2017 weer samen met ons optrekt. TWC Oostrum heeft dat dit jaar perfect ingevuld."

De eerste editie vond plaats op een vrijdagnamiddag met start en finish op het plein bij de schouwburg. Ron Koenen: "We willen volgend jaar opnieuw starten en finishen in het centrum van Venray, maar dan op een zaterdagavond. We mikken op zaterdag 26 augustus, de laatste zaterdag van de zomervakantie. De ploegentijdrit is dan de start van de Noord-Limburgse Wielerweek die op zondag 3 september eindigt met de Grote Prijs Rob Mulders in Well." Voor de eerste editie kon ieder team zich inschrijven. "Dat uitgangspunt verandert niet. Wellicht dat er meer categorieën komen. Individuen zonder team of kleine groepjes die geen volledig team op de been kunnen brengen, mogen zich ook aanmelden. We delen hen in samengestelde teams in. Wat wel verandert, is dat de teams niet meer gratis kunnen deelnemen. We zullen volgend jaar een klein inschrijfbedrag vragen. En we gaan ook actief op zoek naar een sponsor die zijn naam aan de ploegentijdrit wil verbinden."

Stichting Wielerpromotie Venray wil aan de ploegentijdrit ook meer entertainment koppelen. "Het moet een leuk zomeravond feestje voor de deelnemers én voor het publiek worden." Vanaf maart kunnen teams zich via de website www.wielerpromotievenray.nl inschrijven voor de ploegentijdrit. Nieuws over de komst van de Eneco Tour naar Venray kan Stichting Wielerpromotie Venray nog niet
melden.

Voorzitter Maurice Ambaum had tijdens het sportgala graag bekend willen maken op welke dag het profpeloton neerstrijkt in Venray. "Kermismaandag of -dinsdag, één van beide dagen wordt het. De organisatie van de Eneco Tour heeft ons laten weten dat het volledige routeschema van 2017 nog niet rond is. Naar verwachting zal eind januari het schema worden gepresenteerd en zal ook de nieuwe naam van de ronde bekend worden gemaakt. De naam 'Eneco' verdwijnt, er komt een nieuwe naamgever van de profronde door Nederland
en België."