Winterwandeling in Meerlo

Meerlo | De winterwandeling door de Kammeräöj van carnavalsvereniging De Vöskes in Meerlo is een evenement dat niet meer weg te denken is na de feestdagen.

Dit keer vinden de wandeltochten plaats op zondag 8 januari. Tijdens de wandeling is er natuurlijk ook tijd voor een pauze. Als pauzeplaats hebben de organisatoren elk jaar een bijzondere plek. Deze keer is dit bij oud-prins Toon I (van Lipzig). De start is traditioneel in café Oud Meerlo aan de Hoofstraat 20A tegenover de kerk. Hier is ook het eindpunt. Inschrijving is mogelijk van 10.00 tot 13.30 uur. Er zijn wandelingen van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. Voor meer informatie: Jan Poels, telefoon 06-48625140.

De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo is op zaterdag 31 december gelegenheid om deel te nemen aan een oudejaarswandeling rond Melderslo. Een gids geeft onderweg uitleg over interessante huizen en bijzondere landschapselementen. De tocht is ongeveer zeven kilometer lang. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf De Locht. Bij terugkomst in het museum is er erwtensoep met roggebrood. In de kerstvakantie is De Locht alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.