Afbeelding

Opening verbouwde Schouwburg Venray

Venray | Na een verbouwing van ruim zeven maanden wordt Schouwburg Venray weer in gebruik genomen en kan het jubileumseizoen van start gaan.

Hoewel het gehele pand nog niet is opgeleverd, staan de eerste voorstellingen in de grote theaterzaal al gepland. Zo ook het Nieuwjaarsconcert van Koninklijke Harmonie Euterpe op zondag 8 januari om 11.30 uur.

Euterpe presenteert dit traditionele concert aan de hele Venrayse gemeenschap. Zowel het opleidingsorkest als het grote orkest brengt een muzikale traktatie ten gehore. Deze feestelijke muzikale opening van het nieuwe jaar heeft ook deze keer een verrassing voor de bezoekers in petto.

Na afloop is er in de foyer gelegenheid om elkaar een gelukkig 2017 te wensen. Dit concert is voor iedereen vrij toegankelijk.

Ook de eerste toneelvoorstelling van het seizoen is een feit. Indecent Proposal, gebaseerd op de gelijknamige Hollywoodfilm uit 1993, vertelt het verhaal over Daphne en David die voor een vreselijk dilemma komen te staan. Miljardair John biedt het stel namelijk 1 miljoen euro aan in ruil voor één nacht met Daphne. Deze voorstelling over vertrouwen, aantrekkingskracht, liefde en macht is in Schouwburg Venray te zien op dinsdag 10 januari om 20.00 uur.

Verder zijn er dit seizoen ook weer een aantal showvoorstellingen te bezichtigen, waaronder de Wëreldbänd. De nieuwe voorstelling Släpstick van de Wëreldbänd is een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones met zijn band, de Marx Brothers, de beroemde Zwitserse clown Grock en Mini & Maxi.

Met hun eindeloze voorraad instrumenten zijn ze meester in ontsporende komische scènes met vaak een bijzondere twist, waarbij hun vakmanschap altijd fier overeind blijft. Släpstick van de Wëreldbänd vindt plaats op vrijdag 13 januari om
20.00 uur.

Voor meer informatie over het complete theaterprogramma van Schouwburg Venray, of voor het reserveren van tickets, kijk op www.schouwburgvenray.nl.

Foto: het toneelstuk Indecent Proposal komt naar Schouwburg Venray.

Foto: Joris van Bennekom.